Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Υπηρεσίας Ηλεκτρισμού

Την παραίτηση του από την προεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου υπέβαλε ο Χάρης Θράσου, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η παραίτηση υποβλήθηκε χθες, αλλά ανακοινώθηκε σήμερα, στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής διάσκεψης για την παρουσίαση των πεπραγμένων της Αρχής για το 2011.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε αποδεκτή την παραίτηση, του ζήτησε όμως να παραμείνει στα καθήκοντά του έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία αντικατάστασής του.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, η παραίτηση του ήταν προγραμματισμένη και δεν οφείλεται σε κάποιο συγκεκριμένο λόγο. Αντίθετα, καθυστέρησε να υποβληθεί λόγω των γεγονότων στο Μαρί. «Όταν είχα αποδεχτεί τη θέση αυτή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το Υπουργικό Συμβούλιο ήξεραν ότι η θητεία μου αυτή θα ήταν για τρία χρόνια. Μετά όμως, λόγω των γεγονότων που ακολούθησαν με την έκρηξη στο Μαρί με παρακάλεσε να μείνω ακόμη λίγο χρονικό διάστημα, κάτι που έπραξα. Οι στενοί μου συνεργάτες γνώριζαν για αυτή την πρόθεση μου και δεν είναι έκπληξη γι’ αυτούς», είπε ο κ. Θράσου.

 

Check Also

Σημαντικές συναντήσεις θα έχει την ερχόμενη εβδομάδα ο Πρόεδρος

Σημαντικές συναντήσεις θα έχει την ερχόμενη εβδομάδα ο Πρόεδρος Συσκέψεις, σημαντικές συναντήσεις, τελετή διορισμού του …

H Aστυνομία εντόπισε 4.000 σφαίρες διαμετρήματος 9mm σε ανοιχτό χώρο

Στον εντοπισμό μεγάλου αριθμού σφαιρών, προχώρησε χθες η Αστυνομία στην επαρχία Πάφου. Συγκεκριμένα, γύρω στις …