Παπαδόπουλος: Μείωση της ανεργίας και θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης

Γραπτή δήλωση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου

Εις απάντηση όσων αμφισβητούν τα πραγματικά στοιχεία αναφορικά με την ανεργία, η Κυβέρνηση επιθυμεί να ξεκαθαρίσει τα ακόλουθα:

Τα αντιπροσωπευτικά στοιχεία για την απασχόληση που αντικατοπτρίζουν τις εξελίξεις στην κυπριακή οικονομία είναι τα ενοποιημένα στοιχεία των Εθνικών Λογαριασμών τα οποία ετοιμάζονται από τη Στατιστική Υπηρεσία και δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας.

Τα στοιχεία αυτά εξάγονται από τέσσερις πηγές πληροφόρησης: (α) την Έρευνα Εργατικού Δυναμικού, (β) την Έρευνα Απασχόλησης, (γ) τα στοιχεία από τις Κοινωνικές Ασφαλίσεις και (δ) τις Οικονομικές Έρευνες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, η απασχόληση το 2015 ανήλθε στις 361.723 από 358.620 τον προηγούμενο χρόνο παρουσιάζοντας αύξηση ύψους 0.9% η οποία αντικατοπτρίζει τη μείωση στην ανεργία από το 16.1% στο 15% καθώς και το θετικό ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης της τάξης του 1.6% το 2015.

Σε απόλυτους αριθμούς, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, η ανεργία κατήλθε το 2015 στα 63.736 άτομα από 69.547 άτομα που ήταν τον προηγούμενο χρόνο.

Περαιτέρω, για το Φεβρουάριο του 2016, σύμφωνα με τα μηνιαία στατιστικά στοιχεία τα οποία δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat), το ποσοστό ανεργίας το Φεβρουάριο του 2016 μειώθηκε στο 12.6% από 16.6% τον αντίστοιχο μήνα του 2015 καταδεικνύοντας τους θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Check Also

Με πολύχρωμα μπαλόνια «αποχαιρέτησαν» τον μικρό Λάμπρο

Τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολητικό Ναό Παναγίας Ευαγγελίστριας Ιδαλίου, η κηδεία του μικρού Λάμπρου Καλλένου, του …

Φθινοπωρινός καύσωνας: Κίτρινη προειδοποίηση για 40άρια αύριο

Φθινοπωρινός καύσωνας: Κίτρινη προειδοποίηση για 40άρια αύριο Η Μετεωρολογική Υπηρεσία, εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση για πολύ …