Πάπας Φραγκίσκος: «Στηρίξτε τα παιδιά σας αν είναι γκέι… μην τα καταδικάζετε»

Να σταθούν στο πλευρό των ομοφυλόφιλων παιδιών τους κάλεσε χθες ο ηγέτης της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας τους γονείς τους. Αντί να τα καταδικάζουν, όπως είπε ο πάπας Φραγκίσκος, οι γονείς θα πρέπει να είναι δίπλα τους και να τα στηρίζουν.

Ο Ποντίφικας προέβη σε αυτά τα σχόλια εκτός κειμένου σε εβδομαδιαία ομιλία του αναφερόμενος στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γονείς στο πλαίσιο της ανατροφής της. Τα ζητήματα αυτά περιλαμβάνουν και «γονείς που διακρίνουν διαφορετικούς σεξουαλικούς προσανατολισμούς στα παιδιά τους και πρέπει να δουν πώς θα το χειριστούν, πώς θα στέκονται πλάι στα παιδιά τους και όχι να κρύβονται πίσω από μια στάση καταδίκης», τόνισε ο Πάπας.

«Σκέφτομαι το πώς να το διαχειριστούν αυτό και να είναι στο πλευρό των παιδιών και όχι να κρυφτούν πίσω από μία στάση αποδοκιμασίας. Ποτέ μην αποδοκιμάζετε ένα παιδί», υπογράμμισε.

Ο ίδιος είχε δηλώσει παλαιότερα ότι οι ομοφυλόφιλοι έχουν δικαίωμα να είναι αποδεκτοί από τις οικογένειές τους ως παιδιά και αδέλφια. Επιπλέον, είχε υποστηρίξει ότι η Εκκλησία δεν μπορεί να αποδεχθεί γάμους ομοφύλων, αλλά μπορεί να στηρίξει νόμους περί συμφώνων συμβίωσης που επιτρέπουν σε ομόφυλα ζευγάρια δικαιώματα σε τομείς όπως οι συντάξεις, η παροχή υπηρεσιών υγείας και η κληρονομιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το 2021, το γραφείο του Βατικανού είχε εκδώσει έγγραφο με το οποίο απαγόρευε σε καθολικούς ιερωμένους να ευλογούν ζευγάρια του ιδίου φύλου, προκαλώντας δυσφορία μεταξύ των ομοφυλόφιλων Καθολικών. Πάντως, σε χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Γερμανία, αυτή η πρακτική είχε αρχίσει ήδη να εφαρμόζεται σε ενορίες.

Check Also

Γκάφα Τζορτζ Μπους: «Αδικαιολόγητη η εισβολή στο Ιράκ, εννοώ στην Ουκρανία» (Video)

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, καταδίκασε τη «βάναυση» και «αδικαιολόγητη» εισβολή στο Ιράκ …

Ιαπωνία: Tου έδωσαν από λάθος επίδομα 338.000 ευρώ και τα έφαγε στον διαδικτυακό τζόγο!

Συνελήφθη ο Ιάπωνας ο οποίος κατηγορείται ότι σπατάλησε σε διαδικτυακά καζίνο 338.000 ευρώ τα οποία …