Ο Novak Djokovic εκτός του US Open επειδή είναι ανεμβολίαστος και δεν του επιτρέπεται η είσοδος

Εκτός US Open θα βρεθεί ο Novak Djokovic, λόγω της άρνησής του να κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Οι διοργανωτές του US Open δήλωσαν ότι θα σεβαστούν τους κυβερνητικούς κανόνες για τους μη υπηκόους που πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένοι προκειμένου να εισέλθουν στη χώρα, αποκλείοντας έτσι τον Novak Djokovic, του οποίου η αντιεμβολιαστική στάση έχει τεκμηριωθεί πλήρως.

Djokovic: Δε θα κάνω το εμβόλιο μόνο και μόνο για να αγωνιστώ
Υπενθυμίζεται πως τον Ιανουάριο απελάθηκε από την Αυστραλία πριν από το Open της Μελβούρνης λόγω της άρνησής του να εμβολιαστεί. Και μετά το δράμα που επικράτησε τότε, ο 35χρονος Σέρβος τενίστας δήλωσε ότι δε θα κάνει το εμβόλιο μόνο και μόνο για να αγωνιστεί σε τουρνουά.

Το πρώην Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης είχε δηλώσει τον Φεβρουάριο στο BBC πως έκανε εμβόλια όταν ήταν παιδί και πως δεν ήταν «κατά των εμβολιασμών». Ωστόσο, τόνισε: «Πάντα υποστήριζα την ελευθερία να επιλέγεις τι βάζεις στο σώμα σου».

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατέκτησε το χρυσό πριν από μερικές ημέρες στο Wimbledon
Σε άλλες δηλώσεις του σχετικά με το εάν θα παίξει στο US Open, ο Novak Djokovicς είπε: «Δεν πρόκειται να πάω στην Αμερική εάν δεν έχω άδεια, διότι το έπος της Αυστραλίας για μένα δεν ήταν καθόλου ευχάριστο. Ο κόσμος εξακολουθεί να πιστεύει ότι μπήκα με το ζόρι στην Αυστραλία και προσπάθησα μάλιστα να εισέλθω χωρίς χαρτιά, άδεια ή εξαίρεση – αυτό δεν είναι αλήθεια. Αυτό αποδείχτηκε στα δικαστήρια. Δε θα πήγαινα ποτέ σε μια χώρα για την οποία δεν είχα άδεια να ταξιδέψω. Θα ήθελα πάντως, πολύ να επιστρέψω στην Αυστραλία. Αγαπώ την Αυστραλία, είχα τα καλύτερά μου αποτελέσματα σε Grand Slam σε αυτή τη χώρα. Ελπίζω να μπορέσω να είμαι εκεί τον Ιανουάριο, γιατί θέλω να είμαι εκεί και επίσης θέλω να είμαι στη Νέα Υόρκη. Θέλω να βρίσκομαι στην Αμερική και παντού όπου μπορώ να παίξω».

Μαζεύουν υπογραφές για να επιτραπεί η είσοδος στις ΗΠΑ του Djokovic
Εν μέσω της ανακοίνωσης πως δε θα επιτραπεί η είσοδος σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, πάνω από 17.000 άτομα έχουν υπογράψει έκκληση στο Change.org που καλεί την USTA και τους ηγέτες στην Ουάσινγκτον να

«Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος σε αυτό το στάδιο της πανδημίας να μην επιτραπεί στον Djokovic να παίξει στο US Open 2022. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ και η USTA πρέπει να συνεργαστούν για να του επιτρέψουν να παίξει. Αν οι ανεμβολίαστοι Αμερικανοί παίκτες μπορούν να παίξουν, ο Τζόκοβιτς ως ένας από τους θρύλους του παιχνιδιού πρέπει να του επιτραπεί να παίξει. Κάντε το πραγματικότητα» αναφέρει η έκκληση.

Check Also

Οδηγίες της Αστυνομίας για τον αγώνα ΑΠΟΕΛ – PFC BOTEV PLOVDIV

Οδηγίες της Αστυνομίας για τον αγώνα ΑΠΟΕΛ – PFC BOTEV PLOVDIV Η Αστυνομία, στο πλαίσιο …

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ από τον Ντουμπλάντις στο επί κοντώ με 6,21μ.

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ από τον Ντουμπλάντις στο επί κοντώ με 6,21μ. Η απόλυτη κυριαρχία του …