Λαβρόφ: Οι στόχοι της Ρωσίας ξεπερνούν πλέον το Ντονμπάς στην Ουκρανία

Η Ρωσία αποκαθιστά σήμερα, τη ροή φυσικού αερίου μέσω ενός κεντρικού αγωγού που διέρχεται από την Ουκρανία προς την Ευρώπη, σύμφωνα με τον διαχειριστή του αγωγού, εν μέσω ανησυχιών ότι η Μόσχα θα χρησιμοποιήσει τις μεγάλες δυνατότητες ενεργειακών εξαγωγών που διαθέτει, προκειμένου να αντιστρέψει την πίεση της Δύσης, αναφορικά με την εισβολή της στην Ουκρανία.

Η επανέναρξη της λειτουργίας του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 1 με μειωμένη ικανότητα μεταφοράς, μετά από μία δεκαήμερη διακοπή της λειτουργίας του, προκειμένου να γίνουν εργασίες συντήρησης, έγινε μετά από σχόλια του Ρώσου υπουργού των Εξωτερικών, που δείχνουν διεύρυνση του αντικειμενικού σκοπού των ρωσικών πολεμικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία, ενώ έχουν περάσει πέντε μήνες από της έναρξη της στρατιωτικής εισβολής.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε χθες στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti ότι οι “στόχοι” των πολεμικών επιχειρήσεων της Ρωσίας στην Ουκρανία, τώρα,

Ο Λαβρόφ τόνισε ότι οι αντικειμενικοί σκοποί των πολεμικών επιχειρήσεων της Μόσχας θα διευρυνθούν περαιτέρω, αν η Δύση εξακολουθήσει να προμηθεύει το Κίεβο με όπλα μακράς ακτίνας δράσης, όπως τα συστήματα εξελιγμένων ρουκετών πυροβολικού (HIMARS).

“Αυτό σημαίνει ότι οι γεωπολιτικοί στόχοι θα επεκταθούν ακόμη παραπέρα από την παρούσα σημερινή γραμμή” των πολεμικών επιχειρήσεων, είπε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες δεν έχουν κάποιο νόημα επί του παρόντος.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε αργότερα στο RIA Moscow ότι δεν κλείνει την πόρτα σε συνομιλίες με το Κίεβο, παρά τα σχόλια του Λαβρόφ.