Ο ΠτΔ συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Σόφιας και Πάσης Βουλγαρίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα συνάντηση με τον Πατριάρχη Σόφιας και Πάσης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτο, στο Πατριαρχείο, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Βουλγαρία.

Ο Πρόεδρος, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του κα Άντρη Αναστασιάδη και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας, μετέβη στο Πατριαρχείο, όπου τον υποδέχθηκε ο Πατριάρχης Νεόφυτος, ο οποίος καλωσορίζοντας τον σημείωσε ότι «η ορθόδοξη Εκκλησία της Κύπρου είναι πάντα στην καρδιά και στο μυαλό μας», προσθέτοντας ότι με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου μοιράζονται αδελφικές σχέσεις.

Επεσήμανε ότι οι στενές σχέσεις ανάμεσα στους δύο λαούς αντικατοπτριζονται και στη μεγάλη βουλγαρική κοινότητα στην Κύπρο, ενώ υπογράμμισε τους στενούς δεσμούς των δύο χωρών σε όλα τα επίπεδα.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου Β΄, αναφέρθηκε στους στενούς διαχρονικούς δεσμούς Κύπρου και Βουλγαρίας σε όλους τους τομείς, ιδιαίτερα τον πολιτιστικό και θρησκευτικό.

Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πατριάρχης Βουλγαρίας αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.

Check Also

Υπ. Υγείας: Μέτρα προστασίας από τον καύσωνα

Share Twitter Μέτρα για πρόληψη των ανεπιθύμητων επιδράσεων στον ανθρώπινο οργανισμό λόγω των υψηλών θερμοκρασιών …

Αστυνομία: Σε ισχύ τα νέα μέτρα αντιμετώπισης της πυκνής τροχαίας κίνησης

Share Twitter Αστυνομία: Σε ισχύ τα νέα μέτρα αντιμετώπισης της πυκνής τροχαίας κίνησης Νέα μέτρα …