Ο Μπιλ Γκέιτς αποκάλυψε το κόλπο του για να απομνημονεύει όσα διαβάζει!

Ο Bill Gates είναι αδηφάγος αναγνώστης βιβλίων. Στις ομιλίες του, αλλά και όπως αναφέρουν άνθρωποι που είχαν την τύχη να συνομιλήσουν μαζί του, είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό, το πόσα παραδείγματα, εκφράσεις, αναφορές χρησιμοποιεί στο λόγο του από βιβλία!

Αυτό που ίδιος ο Μπιλ Γκέιτς υποστηρίζει είναι ότι δεν διαβάζει υπερβολικά πολλά βιβλία αλλά θυμάται πολύ καλά αυτά που διαβάζει. Τα αποστηθίζει με μιας και έτσι του είναι εύκολο να εντάσσει ατάκες από βιβλία στο λόγο του.

Πώς απομνημονεύει εύκολα πράγματα ο Μπιλ Γκέιτς
Σε ερώτηση του GQ πώς τα καταφέρνει, ο Μπιλ Γκέιτς εξηγεί, ότι απαιτείται κάποιος να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα για ένα θέμα, για να μπορεί αντιλαμβάνεται την ποικιλία των λεπτομερειών που πιθανότατα θα βρει μπροστά του καθώς διαβάζει. Οταν γνωρίζεις το γενικό πλαίσιο, απομνημονεύεις καλύτερα τις λεπτομέρειες που διαβάζεις, υποστηρίζει.

Και εξηγεί ο Μπιλ Γκέιτς: «Εάν γνωρίζετε το γενικό πλαίσιο, τότε έχετε ακριβώς το απαιτούμενο πλαίσιο για να τοποθετήσετε τις νέες πληροφορίες που θα μάθετε. Εχετε το χρονοδιάγραμμα, ή το χάρτη, το γενικότερο πλαίσιο μιας επιστήμης και όλα όσα είναι γνωστά ή άγνωστα. Εκεί πάνω τοποθετείτε τις νέες γνώσεις. Και έτσι, η βαθμιαία γνώση είναι ευκολότερο να απομνημονευτεί από ό,τι αν, για παράδειγμα, σου έλεγε κάποιος πρώτη φορά για τη Ρώμη».

Οι συμβουλές του Μπιλ Γκέιτς
Συνιστά, για παράδειγμα, να διαβάζετε πρώτα την ιστορία μιας επιστήμης αν θέλετε να μάθετε πράγματα για αυτή και να κατανοήσετε πώς η γνώση εξελίχθηκε. Στο πνεύμα αυτό, ο Μπιλ Γκέιτς στηρίζει ένα πρόγραμμα που ονομάζεται Big History, μια δωρεάν διαδικτυακή σειρά μαθημάτων κοινωνικών σπουδών που υπόσχεται να προσφέρει «ένα πλαίσιο για όλες τις γνώσεις».

«Το να έχουν μια αίσθηση τα παιδιά από μικρά, για το πώς η μια πληροφορία κουμπώνει με την άλλη, θα τα κάνει να αποφύγουν απορίες του τύπου πώς να μάθω αυτό απέξω και με ποια άλλη γνώση μου να το συνδυάσω», υποστηρίζει ο Μπιλ Γκέιτς.

Check Also

Μπακοδήμου για Μενεγάκη: Έχει συγκεκριμένα μπάτζετ, αποφάσισε να κάτσει σπίτι της

Share Twitter Η Μαρία Μπακοδήμου σε δηλώσεις της σε τηλεοπτική εμπομπή μίλησε για την αποχώρηση …

Εξομολόγηση Γιώργου Χρανιώτη: Η γυναίκα μου ένα βράδυ με πέταξε έξω από το σπίτι…

Share Twitter Ο Γιώργος Χρανιώτης βρίσκεται σε μια γλυκιά αναμονή καθώς σε λίγες μέρες η …