Ο Δώρος Χριστοδουλίδης υποψήφιος Ευρωβουλευτής

Όπως αναφέρεται σε γραπτή δήλωση του κινήματος Συμμαχία Πολιτών, ο πρόεδρος της επαρχιακής Λάρνακας, Δώρος Χριστοδουλίδης, θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες ευρωεκλογές.

Βιογραφικό Δώρου Χριστοδουλίδη:

Ο δόκτορας Δώρος Χριστοδουλίδης, γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1946. Γονείς του ο Γιώργος και η Αγάθη Χριστοδουλίδου. Είναι νυμφευμένος με τη δόκτορα Ανδρούλα Μαυρομουστάκη-Χριστοδουλίδου και έχει τρία παιδιά, τον Γιώργο, τον Κώστα και τη Βικτώρια και εννέα εγγόνια. Αποφοίτησε από το κλασσικό τμήμα το Παγκυπρίου Λυκείου Λάρνακας. Σπούδασε ιατρική στη Μόσχα και απέκτησε την ειδικότητα του ειδικού καρδιολόγου. Επιστρέφοντας στην Κύπρο, υπηρέτησε τη θητεία του στην Εθνική Φρουρά το 1972-73. 15 Ιουλίου 1974 στη Λάρνακα αντιστάθηκε ενάντια στο φασιστικό πραξικόπημα ενώ από τις 20 Ιουλίου 1974 πολέμησε στον Πενταδάκτυλο εναντίον του Τούρκου εισβολέα. Διετέλεσε Μέλος του Ιατρικού Συμβουλίου (medical council) και μέλος του ΣΙΣ. Υπήρξε Πρόεδρος της ΑΛΚΗΣ Λάρνακας.

Διετέλεσε βουλευτής ΑΚΕΛ Λάρνακας για τρεις θητείες από το 1991 μέχρι το 2006. Υπήρξε αρχηγός της Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, από το 1991 μέχρι το 2006, αντιπρόεδρος της Ενωμένης Ευρωπαϊκής Αριστεράς, ενώ από το 2004 μέχρι το 2006 υπηρέτησε από τις θέσεις του Ευρωπαρατηρητή και του Ευρωβουλευτή.

Είναι μέλος της Συμμαχίας Πολιτών από της ιδρύσεως της και Πρόεδρος της Επαρχιακής Λάρνακας του Κινήματος.

Κορυφαίες στιγμές στη ζωή του θεωρεί την αντίσταση στο πραξικόπημα στις 15 Ιουλίου, την αντίσταση στην τουρκική εισβολή και το ΌΧΙ στις 24 Απριλίου 2004.

Check Also

«Θέριζε» πεζούς και αυτοκίνητα, στο πέρασμά του 29χρονος οδηγός

Share Twitter «Θέριζε» πεζούς και αυτοκίνητα, στο πέρασμά του 29χρονος οδηγός  Στη σύλληψη του 29χρονου …

Κίτρινη προειδοποίηση – Στους 40 βαθμούς ανεβαίνει ο υδράργυρος

Share Twitter Κίτρινη προειδοποίηση – Στους 40 βαθμούς ανεβαίνει ο υδράργυρος Η Μετεωρολογική Υπηρεσία, εξέδωσε …