Ο Γ. Εισαγγελέας κάνει λόγο για έλλειψη σεβασμού από το Προεδρικό

Έντονα ενοχλημένος είναι ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, Κώστας Κληρίδης μετά τη δήλωση χθες του κυβερνητικού εκπροσώπου ο οποίος σε δήλωσή του κατά την ανακοίνωση του νεόυ Υπουργικού σχήματος και ερωτηθείς για την αποχώρηση του Γενικού Εισαγγελέα είπε ότι «δεν βλέπει το λόγο να παραμεινει στη θέση του» και εξαγγέλθηκε ήδη η τελετή διορισμού του Γιώργου Σαββίδη στη θέση του Γενικού Εισαγγελέα.

Ο Γενικός Εισαγγλεάς Κώστας Κληρίδης, μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη Ενημέρωση» του ΡΙΚ,  εξέφρασε τη θέση ότι επιδείχθηκε έλλειψη σεβασμού ακόμα και κατά το στάδιο της αποχώρησης του Γενικού Εισαγγελέα από το θεσμό.

Ο κ. Κληρίδης υπέδειξε πως η ημερομηνία κανονικής – νόμιμης αφυπηρέτησής του ήταν πολύ καλά γνωστή και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον αρμόδιο υπουργό και διερωτήθηκε γιατί να εξαγγελθεί τελετή διαβεβαίωσης και να ασκηθεί πίεση όχι για αποχώρηση, αλλά για παραίτησή του.

Σημείωσε ακόμα ότι έχει παρουσιαστεί η όλη κατάσταση από τους γνωστούς, κατά την έκφρασή του, δημοσιογραφικούς κύκλους ότι είναι για οικονομικό όφελος.

Νομίζω ότι πρέπει να ντρέπονται, είπε ο κ. Κληρίδης, προσθέτοντας ότι ο Γενικός Εισαγγελέας επί σειρά ετών έχει αποποιηθεί συντάξεις.

Σε παρέμβαση του στην εκπομπή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος εξέφρασε σεβασμό και εκτίμηση προς το πρόσωπο του κ. Κληρίδη και τόνισε ότι είναι σεβαστή η απόφασή του να παραμείνει στη θέση, εαν το επιθυμεί, μέχρι τις 31 Ιουλίου.

Υπογράμμισε επίσης ότι είναι άλλο η διαβεβαίωση και άλλο η ανάληψη καθηκόντων, προσθέτοντας ότι ο κ. Σαββίδης θα αναλάβει καθήκοντα μετά την αποχώρηση του κ. Κληρίδη.

Ο Κυριάκος Κούσιος ανέφερε, τέλος, ότι με κανένα τρόπο η κυβέρνηση και ο προεδρος της δημοκρατίας επιθυμούν την οποια αντιπαράθεση με τον κ. Κληρίδη.

Ο κ. Κληρίδης σε παρέμβασή του σε τηλεοπτική εκπομπή τόνισε επίσης ότι η αντιμισθία του για τις «επίμαχες» μέρες θα δοθεί στον Αντικαρκινικό σύνδεσμο.

Check Also

Συνάντηση Αβέρωφ με τη πρέσβειρα της Γαλλίας – Στο επίκεντρο οι σχέσεις των δύο χωρών

Share Twitter Χατζηγεωργίου: Γαλλία και Κύπρος είναι και θα παραμείνουν στενοί σύμμαχοι και εταίροι, με …

Ο δικηγόρος Ανδρέας Πιττάτζιης «βάλλει» κατά του Al Jazeera

Share Twitter Ο δικηγόρος Ανδρέας Πιττάτζιης με αναρτήσεις του μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο …