Χειροπέδες σε Κοινοτάρχη στη Πάφο – Ύποπτος για πυρκαγιές

Χειροπέδες σε Κοινοτάρχη στη Πάφο – Ύποπτος για πυρκαγιές

Η Αστυνομία προέβη στη σύλληψη του 60χρονου κοινοτάρχη στον Κουρδακά, ο οποίος θεωρείτε ύποπτος για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, σε αγροτική περιοχή μεταξύ των χωριών Λεμόνας και Πιτταρκού της επαρχίας Πάφου και η οποία διαπιστώθηκε ότι τέθηκε κακόβουλα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, προέκυψαν μαρτυρίες ότι το όχημά του έφευγε από το σημείο όπου εκδηλώθηκε η φωτιά.

Στην περιοχή που ξέσπασε η πυρκαγιά εντοπίστηκαν τρεις εστίες φωτιάς, εκ των οποίων οι δυο σε τεμάχια σιτηρών που δεν είχαν θεριστεί. Από την πυρκαγιά που τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο το βράδυ, κάηκε συνολική έκταση 3,5 εκταρίων ξηράς άγριας βλάστησης και δυο χωράφια με σιτηρά έκτασης μερικών δεκαρίων.

Για την κατάσβεση της επιχειρούσαν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, του Τμήματος Δασών, της Θήρας και κοινοτήτων της περιοχής, καθώς και από αέρος τα δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα και ένα αεροπλανάκι του Τμήματος Δασών.

Τα αίτια της πρόκλησης της πυρκαγιάς έγιναν αμέσως σαφή ως κακόβουλα από τις πρώτες έρευνες. Μετά τη σύλληψη του ο 63χρονος τέθηκε υπό κράτηση, ενώ ο ίδιος αρνείται κάθε σχέση με την κακόβουλη ενέργεια.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται.