Οι ξηροί καρποί που «απογειώνουν» την ερωτική σας ζωή

Αφροδισιακή δράση, έχουν οι  περισσότεροι ξηροί καρποί.

Είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά συστατικά και ψευδάργυρο, που συμβάλλουν στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και κατά συνέπεια στην αύξηση της σεξουαλικής επιθυμίας.

Η δράση των καρυδιών είναι γνωστή από την αρχαία Ρώμη, τα όποια συνήθιζαν να τρώνε οι βασιλείς πριν επιδοθούν σε ερωτικά τρίγωνα ή ενίοτε και τετράγωνα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η εμμονή του Καίσαρα που πριν κάνει σεξ έτρωγε αρκετά μεγάλες ποσότητες καρυδιών με μέλι για να διατηρήσει το μύθο του πιο θερμού εραστή της Ρώμης. Ένα μικρό διατροφικό μυστικό που διασώθηκε μέχρι και τις μέρες μας και είναι ίσως το μόνο που όλες γνωρίζουμε και έχουμε δοκιμάσει.

Τα καρύδια, τα αμύγδαλα, τα κάσιους, τα φουντούκια και οι ηλιόσποροι είναι ξηροί καρποί πλούσιοι σε βιταμίνη Ε, γνωστή και ως «αναπαραγωγική βιταμίνη» και σε ψευδάργυρο, ένα ιχνοστοιχείο που έχει συνδεθεί με την ενίσχυση της γονιμότητας.

Ένας ακόμα ξηρός καρπός που συνεχώς κερδίζει έδαφος στη σεξουαλική πυραμίδα των τροφών είναι και το κουκουνάρι, συνδυασμένο με σταφίδες.

Επίσης έχει διατυπωθεί από επιστήμονες ότι η μυρωδιά που αφήνει το μαγειρεμένο κουκουνάρι, ξυπνά τις αισθήσεις των γυναικών και βοηθά την καλύτερη στύση των αντρών.

Παρά το γεγονός ότι επιστημονικά δεν έχει ακόμα τεκμηριωθεί, για τις περισσότερες από μας δεν έχει καμία σημασία.

Συνδυασμένο δε με χοιρινό, που έτσι κι αλλιώς θεωρείται αφροδιασιακό, μας εγγυόνται ότι θα μας βοηθήσoυν να ανοίξουμε τις πύλες του παραδείσου.

Την επόμενη λοιπόν φορά που θα μαγειρέψετε για το έτερο ήμισυ, ρίξτε και μια σειρά από μπαχαρικά όπως βασιλικό, μοσχοκάρυδο, πιπέρι και μην φανείτε φειδωλή.

Check Also

Ουρικό οξύ: Τι επιτρέπεται να τρώμε και τι απαγορεύεται…

Share Twitter Το ουρικό οξύ είναι μία ουσία που παράγεται στον οργανισμό από το μεταβολισμό …

Δρ Ιγνατιάδης: Αρθροπλαστική καρπού αποτρέπει χιλιάδες αναπηρίες

Share Twitter Δρ Ιγνατιάδης: Αρθροπλαστική καρπού αποτρέπει χιλιάδες αναπηρίες Χιλιάδες αναπηρίες χεριών αποτρέπει κάθε χρόνο …