Ο Φέρντιναντ Πιέχ έθεσε όρο στη σύζυγό του: Εάν θέλει να τον κληρονομήσει…

Ο Φέρντιναντ Πιέχ έθεσε όρο στη σύζυγό του: Εάν θέλει να τον κληρονομήσει…

Ο πρώην επικεφαλής  της ιστορικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen Φέρντιναντ Πιέχ πέθανε στις 25 Αυγούστου,  σε ηλικία 82 ετών.

Σύμφωνα με  ΜΜΕ, ανάμεσά τους η γερμανική εφημερίδα Bild, ο πρώην πρόεδρος διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος του συμβουλίου εποπτείας της Volkswagen πέθανε σε νοσοκομείο του Ρόζενχαϊμ στη Βαυαρία, όπου διακομίστηκε αφού κατέρρευσε σε ένα εστιατόριο μπροστά στα μάτια της συζύγου του.

Γεννημένος στις 17 Απριλίου του 1937 ο Πιέχ θεωρείται πατριάρχης της Volkswagen, την οποία μετέτρεψε από το 1993 σε έναν κολοσσό που περιλάμβανε πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες, προτού αποχωρήσει από τη διεύθυνσή της το 2002. Αυτός ήταν που συγκέντρωσε τις μάρκες VW, Audi, Seat, Bugatti, Lamborghini Porsche στον όμιλο Volkswagen.

«Ο σύζυγός μου  πέθανε ξαφνικά και αναπάντεχα στις 25 Αυγούστου 2019», έγραψε η Ούρσουλα Πιέχ σε σύντομη ανακοίνωσή της επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του Τύπου και κάνοντας λόγο για «μια ζωή που σημαδεύτηκε από το πάθος για τα αυτοκίνητα και τους εργαζόμενους που τα κατασκευάζουν».

Η παρουσία της Ούρσουλα στην οικογένεια, όπως αναφέρουν γερμανικά ΜΜΕ ήταν κάτι παραπάνω από σημαντική. Οι οικογένειες Πόρσε και Πιέχ ελέγχουν μέσω της εταιρείας χαρτοφυλακίου Porsche SE το 52,2% των μετοχών του ομίλου VW. Η συνολική τους περιουσία αποτιμάται στα 37 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τον γερμανικό ιστότοπο Vermögen Magazin και ορισμένα μέλη των δύο οικογενειών μετέχουν στο ισχυρό συμβούλιο εποπτείας του ομίλου, από το οποίο αποσύρθηκε ο Φέρντιναντ Πιέχ το 2015 μετά την αντιπαράθεσή του με τον τότε επικεφαλής της Volkswagen, Μάρτιν Βίντερκορν.

Για τον Πιέχ η τελευταία του σύζυγος ήταν η μόνη οποία θα μπορούσε να κρατήσει την οικογένεια ενωμένη με τις λιγότερες δυνατές έριδες. Έριδες που υπάρχουν σε κάθε ένα μεγάλο τζάκι. Η τεράστια κληρονομιά του Πιέχ θα πέρναγε στην Ούρσουλα με έναν όρο ωστόσο.

Όπως μετέδωσε η Bild ο όρος αυτός ήταν ότι η Ούρσουλα Πιέχ δεν θα πρέπει να ξαναπαντρευτεί. Ο συγκεκριμένος όρος αναφέρεται και στο καταστατικό των δύο ιδρυμάτων που διαχειρίζονται έκτοτε την περιουσία του πατριάρχη της VW.

Πρόεδρος και των δύο είναι η χήρα του Πιέχ, Ούρσουλα.