Οι επεκτατικές πολιτικές, πολιτικές τρομοκρατίας,λέει ο Δημήτρης Χριστόφιας

Επιβάλλεται να αντιμετωπιστούν και να τερματιστούν οι επιθετικές και επεκτατικές πολιτικές που ,στηριζόμενες στην υπεροχή της ισχύος, προκαλούν αδικία και παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες λαών και κρατών. Αυτό τόνισε στον χαιρετισμό του στη διάσκεψη της Διεθνούς Ακαδημίας Τηλεόρασης και Ραδιοφώνου, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ως προς την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Η τρομοκρατία, όπως την καθόρισε η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών είναι  «εγκληματικές πράξεις που αποσκοπούν στη δημιουργία κατάστασης τρόμου στο ευρύ κοινό ή σε μια ομάδα ή σε μέλη μιας ομάδας για πολιτικούς λόγους. Οι πράξεις αυτές καταδικάζονται ανεξάρτητα από οποιεσδήποτε πολιτικές, φιλοσοφικές, ιδεολογικές, φυλετικές, εθνικές, θρησκευτικές ή άλλες αιτίες που μπορούν να προβληθούν για να τις δικαιολογήσουν».

Δεν αρκεί αυτή η καταδικαστική περιγραφή για την εξάλειψη της τρομοκρατίας, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Επιβάλλεται μία συνολική πολιτική, βασισμένη σε αρχές και όχι σε μονομερείς , κατασταλτικές ενέργειες.

Επιβάλλεται, τόνισε ο κ. Χριστόφιας,  να αντιμετωπιστεί η φτώχεια, η ανέχεια και η εκμετάλλευση που προκαλούν κοινωνικές και πολιτισμικές ρήξεις και οι οποίες με τη σειρά τους τροφοδοτούν το μίσος, την έχθρα, την ανωμαλία.

Στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, τόνισε, ιδιαίτερη πρέπει να είναι η συμβολή των ΜΜΕ, ιδιαίτερα των ηλεκτρονικών, που πρέπει να εναρμονίσουν τη δράση τους με τις πολιτικές για συλλογική και στη βάση αρχών αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

 

Check Also

Σύλληψη 30χρονης και 41χρονης που ξεγελούσαν πολίτες με ψευδείς παραστάσεις για αιτήσεις χορηγιών

Στη σύλληψη μιας 30χρονης, συνεργάτιδας της 41 ετών γυναίκας που τελεί υπό κράτηση σε σχέση …

θερμοκρασία, καιρός, κύπρος,κυρίως αίθριος,στα,καιρός θα είναι,είναι λίγο ταραγμένη,και,γύρω,λίγο ταραγμένη,ασθενής χαμηλή πίεση,παράλια,και γύρω στους,επηρεάζει την περιοχή,αίθριος,χαμηλή πίεση επηρεάζει,μέχρι,στα νοτιοδυτικά,πίεση επηρεάζει,καιρός,τοπικά στα νοτιοδυτικά,στα νοτιοδυτικά παράλια,είναι λίγο,κυρίως στα,είναι ήρεμη μέχρι,ταραγμένη,μέχρι λίγο ταραγμένη,βαθμούς,λίγο,μποφόρ,θάλασσα θα είναι,είναι ήρεμη,βαθμούς στα,παράλια και γύρω,στα ψηλότερα ορεινά,βαθμούς στα ψηλότερα,κυρίως στα ορεινά,τοπικά στα,νοτιοδυτικά,ορεινά,νοτιοδυτικά παράλια,αρχικά,και γύρω,τοπικά,μέχρι λίγο,ασθενείς,ήρεμη μέχρι λίγο,

Αίθριος ο καιρός σήμερα με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 34 βαθμούς – Έρχονται βροχές

Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά νεφώσεις …