Ξανά ενώπιον δικαστηρίου ο Μλάντιτς

Στη δικαστική αίθουσα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για Εγκλήματα Πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY), εμφανίστηκε ο Ράτκο Μλάντιτς, προκειμένου να συνεχιστεί η δίκη του μετά από διακοπή ενός μήνα.
Η δίκη του Ράτκο Μλάντιτς επρόκειτο να συνεχιστεί τη Δευτέρα, αλλά ανακοινώθηκε ότι ο κατηγορούμενος δεν αισθάνεται καλά και ότι υποβλήθηκε σε μικροεπέμβαση στην κλινική Μπρόνοβο της Χάγης.
Ο γιατρός των φυλακών Σεβενίνγκεν του ICTY, Πάουλους Φάλκε εξέτασε τον κατηγορούμενο και αποφάνθηκε ότι δεν είναι σε θέση να παραστεί στη δίκη.
Ωστόσο, ο ίδιος βρέθηκε στη δικαστική αίθουσα, όπου καταθέτει ο προστατευόμενος μάρτυρας με τον κωδικό RM-346, ο οποίος επέζησε από μαζική δολοφονία στο στρατιωτικό αγρόκτημα στο Μπράνιεβο.
Ο μάρτυρας καταθέτει με ψευδώνυμο και για λόγους προστασίας με αλλοιωμένη μορφή και φωνή.
Ο ίδιος μάρτυρας είχε καταθέσει στη δίκη του στρατηγού Ράντισαλβ Κρστιτς, ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 35 ετών, αλλά και στη δίκη του Ράντοβαν Κάρατζιτς.
Ο Ράτκο Μλάντιτς κατηγορείται για γενοκτονία στη Σρεμπρένιτσα το 1995 και στους δήμους Φότσα, Κλουτς, Κότορ-Βάρος, Πριέντορ, Σάνσκι Μοστ και Βλασένιτσα το 1992, για εγκλήματα πολέμου στη διάρκεια της πολιορκίας του Σαράγεβο και για απαγωγή μελών της αποστολής του ΟΗΕ.

Check Also

Παγκόσμιος συναγερμός για την Όμικρον: Κλείνει την Τρίτη τα σύνορα της η Ιαπωνία

Η Ιαπωνία κλείνει από αύριο τα σύνορά της σε όλους τους αλλοδαπούς ταξιδιώτες, για να …

Ταξίδεψε μέχρι τις ΗΠΑ στο σύστημα προσγείωσης αεροπλάνου (Video)

Η απελπισία κάνει τον άνθρωπο να φτάνει σε ακραία σημεία, στην προσπάθειά του να αναζητήσει …