Σύλληψη για λαθρεμπόριο ρολογιών πολυτελείας

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα τριήμερης προσωποκράτησης εναντίον 32χρονου από τη Ρουμανία για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση παράνομης κατοχής περιουσίας.
Ο Ρουμάνος προσπάθησε το πρωί κατά την αναχώρησή του για τη Ρώμη να περάσει 10 πανάκριβα ρολόγια Rolex, συνολικής αξίας 177 χιλιάδων ευρώ, τα οποία όπως ανέφερε ανακρινόμενος τα παρέλαβε από υπάλληλο Εταιρείας Ταχυμεταφορών για να τα μεταφέρει στην Ιταλία και να τα παραδώσει σε άλλο πρόσωπο.
Σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας υπαστυνόμος Χρήστος Ανδρέου ανέφερε ότι «σήμερα γύρω στις 05.30 το πρωί, 32χρονος από χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης μετέβη στο αεροδρόμιο Λάρνακας για να μεταβεί στη Ρώμη. Σε έλεγχο στις αποσκευές του εντοπίστηκαν 10 ρολόγια συγκεκριμένης μάρκας τα οποία φαίνεται να είναι καινούργια χωρίς όμως τις συσκευασίες τους».
Ανακρινόμενος «ο ύποπτος έδωσε διάφορους ισχυρισμούς. Ακολούθως οδηγήθηκε για ανάκριση στα γραφεία του ΤΑΕ ενώ είχε συλληφθεί για το αδίκημα της παράνομης κατοχής περιουσίας.
Είχε προβάλει κάποιους ισχυρισμούς που φαίνεται να μην ευσταθούν με την πραγματικότητα, ανέφερε δηλαδή ότι τα ρολόγια τα είχε παραλάβει από συγκεκριμένο πρόσωπο και θα τα μετέφερε στην Ρώμη σε άλλο πρόσωπο το οποίο τον είχε στείλει στην Κύπρο για να κάνει αυτή τη δουλειά».
Ο 32χρονος, πρόσθεσε «βρίσκεται στην Κύπρο τις τελευταίες δύο μέρες και σκοπός του ήταν να παραλάβει τα ρολόγια και να τα μεταφέρει στο εξωτερικό. Μέλη της Αστυνομίας πραγματοποίησαν έρευνα στο ξενοδοχείο που διέμενε στη Λάρνακα όπου εντοπίστηκαν οι συσκευασίες των ρολογιών. Σήμερα ο ύποπτος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο διέταξε την 3ημερή προφυλάκιση του για παράνομη κατοχή περιουσίας».