Νταβούτογλου:Η πολιτική της Τουρκίας ενθαρρύνει τις διαπραγματεύσεις

Η πολιτική της Τουρκίας στην Κύπρο ενθαρρύνει τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.

Μιλώντας στην επιτροπή προϋπολογισμού της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, ο κ. Νταβούτογλου είπε ότι «μόλις αρχίσουν διαπραγματεύσεις μεταξύ Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων στο νησί και αντιπρόσωποι της κάθε πλευράς επισκεφθούν την Αθήνα και την Άγκυρα, θα θέλαμε να επιταχύνουμε τη διαπραγματευτική διαδικασία».

Εξάλλου, ο Τούρκος Υπουργός είπε ακόμα ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη λύση της διαφοράς μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν για το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

«Η εξομάλυνση των σχέσεων με την Αρμενία, η διευθέτηση των ιστορικών θεμάτων μεταξύ Τουρκίας και Αρμενίας και η εγκαθίδρυση ειρήνης μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν θα είναι στην ημερήσια διάταξη για το 2014», πρόσθεσε.

Check Also

Τι αναφέρουν οι αρμόδιες υπηρεσίες για απενεργοποίηση των κινητών στις φυλακές

Τι αναφέρουν οι αρμόδιες υπηρεσίες για απενεργοποίηση των κινητών στις φυλακές Tο Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών …

Προεδρικές εκλογές: 27η Δεκεμβρίου η τελευταία ημέρα εγγραφής στον εκλογικό κατάλογο

Προεδρικές εκλογές: 27η Δεκεμβρίου η τελευταία ημέρα εγγραφής στον εκλογικό κατάλογο Το Υπουργείο Εσωτερικών υπενθυμίζει, …