Με καλή θέληση και διάλογο θα βρούμε την λύση

Έγγραφο με τις τοποθετήσεις του Υπουργείου Υγείας, για το θέμα της υπερωριακής απασχόλησης στα δημόσια νοσηλευτήρια θα παραδώσει το ίδιο το Υπουργείο Υγείας στην ΠΑΣΥΚΙ και στους εκπροσώπους των κυβερνητικών ιατρών που πρόσκεινται στην ΠΑΣΥΔΥ, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Κληθείς, μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργο Λιλλήκα, να σχολιάσει τις εξαγγελίες της ΠΑΣΥΚΙ για απεργιακά μέτρα,  ο Υπουργός Υγείας Πέτρος Πετρίδης εξέφρασε την ελπίδα ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή και ότι ο διάλογος  θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ανέφερε ότι στις 30 Οκτωβρίου δεσμεύτηκε ότι θα εργαστεί συνειδητά με εποικοδομητικό τρόπο προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσης στο ζήτημα, πράγμα το οποίο, όπως τόνισε, έπραξε και συνεχίζει να πράττει.

Σημείωσε δε πως έχουν ήδη πραγματοποιηθεί δύο συναντήσεις με τις αντιπροσωπείες των κυβερνητικών ιατρών για τον σκοπό αυτό.

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση της ΠΑΣΥΚΙ για απεργιακά μέτρα σε περίπτωση που δεν γίνουν δεκτές οι θέσεις της, ο δρ Πετρίδης επισήμανε  ότι ένας διάλογος δεν μπορεί να διεξάγεται με προειλημμένες αποφάσεις.

«Εμείς», κατέληξε, «θεωρούμε ότι, με καλή θέληση και διάλογο, μπορούμε να καταλήξουμε σε κοινά αποδεκτές λύσεις».