Νουρής: 1100 μετανάστες στο Πουρνάρα με aids και άλλοι 800 με φυματίωση

Νουρής: 1100 μετανάστες στο Πουρνάρα με aids και άλλοι 800 με φυματίωση

Μεγάλος αριθμός μολυσματικών και μεταδοτικών ασθενειών, καταγράφεται στο Κέντρο Φιλοξενείας Μεταναστών Πουρνάρα, στην Κοκκινοτριμιθιά.

Οπως ανέφερε  ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής,στην εκπομπή του ΡΙΚ, «Πρώτη Ενημέρωση»,  τους τελευταίους 12 μήνες, 1100 διαμένοντες στο Κέντρο Φιλοξενίας Πουρνάρα έχουν εντοπιστεί θετικοί στον ιό του aids και άλλοι 800 διαγνώστηκαν με φυματίωση.

Αυτή τη στιγμή στο Πουρνάρα φιλοξενούνται περίπου δύο χιλιάδες τριακόσια άτομα.

Ο Υπουργός ανέφερε ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, καθότι στα πλείστα περιστατικά, έχει παρασχεθεί η απαραίτητη ιατρική φροντίδα.

Επανέλαβε επίσης, ότι το υπουργείο Εσωτερικών εστιάζει την προσπάθειά του, στον περιορισμό των εισροών μεταναστών από την πράσινη γραμμή.

Το 2022, η Κύπρος βρίσκεται στην πρώτη θέση μεταξύ των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσον αφορά τις επανπροωθήσεις μεταναστών, με εξήμισι χιλιάδες άτομα.

Υπογράμμισε, ακόμη, πως το σημαντικότερο, είναι ότι τις τελευταίες εβδομάδες αποδίδουν οι τεράστιες προσπάθειες που έχουν γίνει από την Κυπριακή Δημοκρατία, για επαναπροώθηση ξένων υπηκόων, προς το Πακιστάν, την Ινδία και το Βιετνάμ.

Ανέφερε, επίσης, ότι σε λίγες μέρες θα έρθει στην Κύπρο αντιπροσωπεία από τη Λαοκρατική Δημοκρατία του Κονγκό, με την ελπίδα να επιτευχθεί συμφωνία για την επιστροφή μεταναστών στην αφρικανική χώρα.

Πηγή πληροφοριώ και βίντεο: riknews.eu

Check Also

Ανώτατο: Αχρείαστη η διαμαρτυρία των δικηγόρων για κανονισμούς εκδίκασης καθυστερημένων υποθέσεων

Το Ανώτατο Δικαστήριο εκφράζει την λύπη του για το περιεχόμενο της χθεσινής ανακοίνωσης του Παγκύπριου …

Πρόεδρος Αναστασιάδης: Αδύνατο να με εμφανίζουν ως εμπλεκόμενο σε πράξεις διαφθοράς

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Δήμων Κύπρου, …