Νικολάτος για καταγγελίες Κληρίδη: Προσπάθεια σπίλωσης του ονόματός μου

Ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Μύρων Νικολάτος, σε γραπτή ανακοίνωσή του απαντά στις καταγγελίες του δικηγόρου, Νίκου Κληρίδη και κάνει λόγο για  προσπάθεια σπίλωσης του ονόματός του.

Στην γραπτή ανακοίνωσή του αναφορικά με την επιστολή του Νίκου Κληρίδη ημερομηνίας 10-1-2019, προς τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο, ο κ. Νικολάτος αναφέρει ότι:

«Το υπονοούμενο του κ. Νίκου Κληρίδη ότι συγγενικά μου πρόσωπα είχαν ευνοϊκή μεταχείριση, στο παρελθόν, κατά την εξωδικαστική διευθέτηση αγωγών τους εναντίον της Τράπεζας Κύπρου, και ότι αυτό μπορεί να είχε κάποιαν επίδραση στη δικαστική μου κρίση, είναι συκοφαντικό και αποτελεί προσπάθεια σπίλωσης του ονόματός μου, μετά από 33 χρόνια υπηρεσίας ως Δικαστής, που με έφερε στο Ανώτατο Δικαστήριο το 2004 και στην Προεδρία του το 2014».

Εξ όσων γνωρίζω οι εξωδικαστικές διευθετήσεις έγιναν απόλυτα νόμιμα και νομότυπα, μετά από διαβουλεύσεις των δικηγόρων των δύο πλευρών και ουδεμίαν εύνοιαν ή χάρη γνωρίζω να δέχθηκαν τα συγγενικά μου πρόσωπα.

Με εξωδικαστική διευθέτηση, δηλαδή με διευθέτηση που επιτυγχάνεται από τους διαδίκους, διεκπεραιώνεται η συντριπτική πλειοψηφία των αστικών αγωγών ενώπιον των Δικαστηρίων.

Τα συγγενικά μου πρόσωπα, πρώτου και δεύτερου βαθμού, ήταν ενήλικα, τόσο κατά τις διαβουλεύσεις, όσον και κατά τη διευθέτηση και εκπροσωπήθηκαν ενώπιον του Δικαστηρίου από τους έγκριτους δικηγόρους Σταύρο Παύλου και Χρίστο Κληρίδη, αντίστοιχα.»

Check Also

Βουλή: Έκτακτη συνεδρία, στις 29 Ιουλίου

Share Twitter Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, η έκτακτη συνεδρία της Ολομέλειας, η οποία είχε …

16χρονες απουσιάζουν από το χώρο διαμονής τους (Photos)

Share Twitter 16χρονες απουσιάζουν από το χώρο διαμονής τους (Photos) Καταγγέλθηκε στην Αστυνομία ότι ελλείπει …