Νέα νομοθετική ρύθμιση για τους ΟΤΑ

Νομοθετική ρύθμιση σε συνεργασία με το ΑΣΕΠ προκειμένου οι ΟΤΑ να συνάπτουν συμβάσεις μίσθωσης έργου για κενές οργανικές θέσεις προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών, όπως ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός Ευ. Στυλιανίδης στο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ. Ο κ. Στυλιανίδης σημείωσε ότι απέστειλε εγκύκλιο προς όλους τους δήμους

προκειμένου να καταγραφούν τα λειτουργικά κενά, με στόχο, όπως είπε, να καλυφθούν αυτά στο πλαίσιο της διαθεσιμότητας. Τόνισε πάντως ότι οι μετακινήσεις των εργαζομένων θα πρέπει να συνοδεύονται και από τις αντίστοιχες πιστώσεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το υπουργείο Εσωτερικών εξετάζει την πρόταση της ΚΕΔΕ για επαναφορά του διευθυντικού δικαιώματος στον δήμαρχο, ώστε να μπορεί να αποφασίζει εν λευκώ μετακινήσεις υπαλλήλων.

Εν μέσω αποδοκιμασιών από τους συμμετέχοντες στο συνέδριο, ο κ. Στυλιανίδης υποστήριξε τον θεσμό του Παρατηρητηρίου, το οποίο, όπως τόνισε, είναι η απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου οι δήμοι να πάρουν στο πλαίσιο των ΚΑΠ το 1,1 δισ. ευρώ
-το οποίο αρχικά σχεδιαζόταν να περικοπεί επιπλέον της μείωσης κατά 60% των πόρων της Αυτοδιοίκησης τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε ότι το Παρατηρητήριο δεν είναι μόνο εποπτικός θεσμός, αλλά και μηχανισμός για την προσφορά πρόσθετων εργαλείων για την ανάπτυξη των δήμων.

Στο πλαίσιο των «έξυπνων χρηματοδοτικών εργαλείων» για την οικονομική ενίσχυση των δήμων εντάσσονται όπως είπε, μεταξύ άλλων, η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των δήμων, καθώς και η αξιοποίηση των απορριμμάτων και των φωτοβολταϊκών.

Check Also

Κορονοϊός – Ελλάδα: 262 νέα κρούσματα – 22 στις πύλες εισόδου

Share Twitter Κορονοϊός – Ελλάδα: 262 νέα κρούσματα – 22 στις πύλες εισόδου Διακόσια εξήντα …

Μητσοτάκης: Καμία πρόκληση δεν θα μείνει αναπάντητη

Share Twitter Μητσοτάκης: Καμία πρόκληση δεν θα μείνει αναπάντητη «Η Ελλάδα είναι μία χώρα υπερήφανη …