Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση του υπουργού Συγκοινωνιών με τους οδηγούς λεωφορείων

Συμφώνησαν στο ότι δεν … συμφωνούν ο υπουργός Συγκοινωνιών Ευθύμιος Φλουρέντζος και οι εκπρόσωποι του Οργανισμού Συγκοινωνιών Επαρχίας Λευκωσίας (ΟΣΕΛ) , που έχουν κηρύξει απεργία διαρκείας καθώς, όπως υποστηρίζουν δεν έχουν λάβει το μισθό του Νοεμβρίου.

«Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα της συνάντησης. Θα μεταφέρουμε το αποτέλεσμα στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας το οποίο θα αποφασίσει για το τι δέον γενέσθαι», δήλωσε ο διευθυντής του ΟΣΕΛ Τάσος Μιχαηλίδης, βγαίνοντας από το γραφείο του υπουργού. «Υπάρχει η πρόταση από τον υπουργό για ένα μικρό ποσό της τάξης των 150 χιλιάδων ευρώ το οποίο αφορά αποκοπές από εισιτήρια τα οποία είχαν πωληθεί το 2010» είπε και εξέφρασε τη διαφωνία της εταιρείας μ’ αυτήν την πρόταση.

Οι εργαζόμενοι εκτιμούν ότι ακόμη και αν τώρα καταβληθούν τα δεδουλευμένα του περασμένου μήνα, το πρόβλημα δεν θα λυθεί και θα συνεχιστούν οι καθυστερήσεις στην καταβολή των μισθών, «αφού η εταιρεία δεν θα είναι σε θέση να καταβάλει τον 12ο και τον 13ο με αποτέλεσμα να προκύψει το ίδιο πρόβλημα». Υπάρχει θέμα ρευστότητας, είπαν οι οδηγοί των λεωφορείων. Οι πληρωμές θα είναι και πάλι ελλειμματικές και αυτό θα οδηγήσει την υπηρεσία σε χρεοκοπία.

Στην απεργία συμμετέχουν οι οδηγοί των εταιρειών Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας και της ελεύθερης περιοχής της Αμμοχώστου, καθώς και των υπεραστικών λεωφορείων.