Μπαγίς: “Αν προκληθεί η στρατιωτική δύναμη της Τουρκίας, θα μετανιώσει και η Κύπρος και η Ευρώπη”

“Κανείς δεν πρέπει να προκαλεί τις στρατιωτικές δυνατότητες της Τουρκίας απομακρύνοντάς την από την ΕΕ” δήλωσε προκλητικά ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας και επικεφαλής των ενταξιακών της διαπραγματεύσεων, ενώπιον της ιρλανδικής Βουλής στις 19 Δεκεμβρίου κατά την παρουσίαση της ενταξιακής προοπτικής της Τουρκίας..

“Άν προκληθεί η στρατιωτική δύναμη της Τουρκίας, θα μετανιώσει και η Κύπρος και η Ευρώπη” πρόσθεσε ο υπουργός και τόνισε ότι το Κυπριακό δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.

Ο Μπαγίς αναφέρθηκε ακόμη στο λεγόμενο εμπάργο κατά των Τ/κ, καθώς και στις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΚΥΠΕ ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων είπε ότι μετά το δημοψήφισμα υπήρξε ομόφωνη απόφαση για άρση της λεγόμενης απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων, προσθέτοντας ότι μόνο εάν συμβεί αυτό, η Τουρκία θα ανοίξει όλα τα αεροδρόμια και τα λιμάνια της στους Ελληνοκύπριους.

“Οι Ελληνοκύπριοι διαθέτουν έναν από τους μεγαλύτερους εμπορικούς στόλους στον κόσμο. Το να μην έχουν πρόσβαση στα μεγαλύτερα λιμάνια της περιοχής τους στερεί πολλά οικονομικά και εμπορικά οφέλη” σημείωσε.

Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα με την εκλογή νέου Προέδρου στην Κυπριακή Δημοκρατία, “να υπάρξουν προοπτικές και θα ενθαρρύνουμε τους Τουρκοκύπριους να συνομιλήσουν, μία λύση υπερτερεί από τη μη λύση”.

Check Also

Πρόστιμο €2,000 σε 38χρονο κυνηγό, που εντοπίστηκε σε απαγορευμένη περιοχή

Πρόστιμο €2,000 σε 38χρονο κυνηγό, που εντοπίστηκε σε απαγορευμένη περιοχή Παράνομη μεταφορά κυνηγετικού πυροβόλου όπλου …

Δολοφονίες στον Κάτω Αμίαντο: Ανασύρθηκε και η δεύτερη σορός – Ο 32χρονος τις πυροβόλησε

Ανασύρθηκε και η δεύτερη σορός από την αυλή εξοχικής κατοικίας στον Κάτω Αμίαντο στην υπόθεση …