Μικρή η πιθανότητα ανεύρεσης πετρελαίου στο Οικόπεδο 12

Μικρές, αλλά όχι μηδαμινές είναι οι πιθανότητες ανεύρεσης πετρελαίου στο Οικόπεδο 12 «Αφροδίτη». Την ανακοίνωση έκανε ο John Tomich, Country Manager της Noble Energy,  σβήνοντας τα “χαμόγελα”.

Την ίδια ώρα καθυστέρηση αναμένεται να υπάρξει και στην δεύτερη διάτρηση για φυσικό αέριο στο Οικόπεδο 12, η οποία πια προσδιορίζεται για το δεύτερο τρίμηνο του 2013. Ο Συμεών Κασσιανίδης, CEO της Hyperion Systems Engineering είπε ότι «η δεύτερη διάτρηση για να επιβεβαιώσει το εύρημα θα γίνει το πρώτο ή το δεύτερο τρίμηνο του 2013 και αυτό γιατί πρέπει να είναι προσβάσιμα τα γεωτρύπανα. Μια καθυστέρηση του ενός ή δυο μηνών είναι συχνό φαινόμενο, γιαυτό και δεν μπορούν να προσδιορίσουν την ημερομηνία ».

Οι δηλώσεις έγιναν στο περιθώριο της δημοσιογραφικής διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Λευκωσία.

Να σημειωθεί ότι περίπου 35 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια ακαθάριστου φυσικού αερίου στους Κυπριακούς και Ισραηλινούς τομείς της Ανατολικής Μεσογείου , περιμένουν την ανάπτυξη τους. Υποθαλάσσια ανάπτυξη, παραγωγή και γεώτρηση, υποθαλάσσιοι αγωγοί και επεξεργασία φυσικού αερίου είναι μερικά από τα μεγάλα έργα σε εξέλιξη ή υπό μελέτη

Ο Charles D.Davidson, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Noble Energy , δήλωσε ότι η «αφθονία των φυσικών πόρων και του φυσικού αερίου που αποκαλύφθηκε πρόσφατα υπεράκτια της Κύπρου και του Ισραήλ, δίνει την δυνατότητα , όχι μόνο για τεράστιες ευκαιρίες ανάπτυξης επιχειρήσεων για την βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου, αλλά και για να αλλάξει για πάντα την ενεργειακή ασφάλεια και το οικονομικό τοπίο ολόκληρης της Ανατολικής Μεσογείου.