Με στάση πληρωμών κινδυνεύουν κάποιοι δήμοι

“Δεν υπάρχει δυνατότητα να καλυφθεί η μισθοδοσία των εργαζομένων των δήμων που έχουν ενταχθεί στο σύστημα της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών, με διαφορετικό τρόπο, αν τα χρηματικά διαθέσιμά τους δεν επαρκούν”, ξεκαθαρίζει κατηγορηματικά ο
αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, με έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Η δήλωση ήταν σε απάντηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Στρατούλη για τον χειρισμό των θεμάτων μισθοδοσίας του προσωπικού των ΟΤΑ.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, αποστολή της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών είναι η πληρωμή, μέσω τραπεζικού λογαριασμού, των πάσης φύσεως αποδοχών ή πρόσθετων αμοιβών, αποζημιώσεων και με οποιαδήποτε άλλη ονομασία καταβαλλόμενων απολαβών του πάσης φύσεως προσωπικού του Δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ και των φυσικών προσώπων που απασχολούνται με σύμβαση μίσθωσης έργου στους ανωτέρω φορείς, καθώς και των αιρετών οργάνων των ΟΤΑ.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του 2010, οι φορείς υποχρεούνται να εξουσιοδοτήσουν παγίως την Ενιαία Αρχή να δίνει εντολή χρέωσης για λογαριασμό τους στον ορισθέντα από αυτούς τραπεζικό λογαριασμό.

“Σε περίπτωση που ο τραπεζικός λογαριασμός εμφανίζει ανεπαρκές υπόλοιπο, οι καταβολές δεν πραγματοποιούνται και για κάθε επόμενη πληρωμή θα πρέπει να υπάρχει επαρκές υπόλοιπο” αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Εφόσον κατατεθούν στο λογαριασμό τα σχετικά κονδύλια, η πληρωμή θα γίνεται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών κατά την επόμενη πληρωμή.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αναφέρει, επίσης, ότι “μετά τις ημερομηνίες έναρξης καταβολής αποδοχών και λοιπών αμοιβών από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, απαγορεύεται και είναι απολύτως άκυρη η με διαφορετικό τρόπο καταβολή των πάσης
φύσεως αποδοχών και αμοιβών” ενώ ξεκαθαρίζει ότι με το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας δεν προβλέπεται έξοδος οποιουδήποτε φορέα από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών ύστερα από την ένταξή του.

Check Also

Eλλάδα: Ενθαρρυντικά στοιχεία… 120.000 εμβολιασμοί σε 24 ώρες

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία από τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού στη χώρα μας, τη …

Ελλάδα: Άγριο bullying σε βάρος 8χρονου μαθητή από τρεις συμμαθητές του – Στο νοσοκομείο…

Μήνυση για άγριο bullying σε βάρος ενός 8χρονου μαθητή του Δημοτικού από τρεις συμμαθητές του, …