Μειωμένα τα κέρδη της Samsung λόγω της αδυναμίας της… Apple

Τα τριμηνιαία κέρδη και τα έσοδα της Samsung Electronics ήταν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις σχετικά με την αυξημένη ζήτηση για κάρτες μνήμης κατά τους τρεις τελευταίους μήνες του 2018, την ίδια περίοδο που επίσης η Apple Inc. παρουσίασε αναιμικές πωλήσεις στην Κίνα.

Τα λειτουργικά έσοδα της νοτιοκορεατικής εταιρείας μειώθηκαν σε 10,8 τρισεκατομμύρια γουάν (9,6 δισεκατομμύρια δολάρια) το τρίμηνο που έληξε τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη, τα οποία υπολείπονται των 13,8 τρισεκατομμυρίων (κατά μέσο όρο των εκτιμήσεων των αναλυτών) που συνέταξαν κι έθεσαν υπόψη του Bloomberg.

Η επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ των Η.Π.Α. και της Κίνας – των δύο μεγαλύτερων εξαγωγικών προορισμών της Samsung – έπληξε τη ζήτηση καρτών μνήμης που χρησιμοποιούνται σε όλα, από προσωπικούς υπολογιστές έως κινητές συσκευές, αυξάνοντας την πίεση σε μια επιχείρηση που αγωνίζεται να αναζωογονήσει τον τομέα των smartphone της. Παρόμοια πρόκληση συνιστά κι η αδυναμία της Apple, ενός σημαντικού πελάτη των εξαρτημάτων τέτοιων συσκευών. Η εταιρεία που κατασκευάζει τα iPhone εξέπληξε τις παγκόσμιες αγορές την περασμένη εβδομάδα όταν μείωσε τις προοπτικές πωλήσεων για πρώτη φορά σε σχεδόν δύο δεκαετίες.

«Είναι ένα σοκ», δήλωσε ο Song Myung-sup, αναλυτής της Hi Investment & Securities Co., για τα αποτελέσματα της Samsung. «Δεν είναι μόνο η Apple, αλλά και οι κατασκευαστές smartphones, διακομιστών και υπολογιστών που δεν αγοράζουν. Ενώ ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας έχει συνέπειες πάνω τους, αυτοί οι πελάτες δεν θα δεχθούν τις τρέχουσες τιμές και η Samsung αντιμετωπίζει πίεση για να μειώσει τις τιμές των chip».

Check Also

Λόγω εμπορικού πολέμου και FED ο χρυσός επανέρχεται στη μόδα

Share Twitter Ο χρυσός επιστρέφει στη μόδα καθώς οι κίνδυνοι από τον εμπορικό πόλεμο έχουν …

Apple: Αν χρειαστεί τα iPhones μπορούν να παραχθούν και εκτός Κίνας

Share Twitter Έτοιμο εναλλακτικό σχέδιο έχει η Apple για την κατασκευή των συσκευών iPhone εκτός …