Μακρόν: Οι γαλλικές δυνάμεις σκότωσαν τον αρχηγό του ISIS στη Μεγάλη Σαχάρα

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε χθες ότι γαλλικές στρατιωτικές δυνάμεις σκότωσαν τον Άντναν Αμπού Ουάλιντ αλ Σαχράουι, ηγέτη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην Μεγάλη Σαχάρα.

«Πρόκειται για μια ακόμη σημαντική επιτυχία στην μάχη μας κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων στο Σαχέλ», τόνισε ο Μακρόν σε ανάρτησή του στο Twitter.

Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους είχαν πραγματοποιήσει τον Μάιο τυ 2019 ενέδρα σε στρατιωτική περίπολο στην δυτική περιοχή Τιλαμπέρι του Νίγηρα, που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 28 στρατιώτες.

Ο Σαχράουι ήταν ο ιστορικός ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή Σαχέλ της Δυτικής Αφρικής και, σύμφωνα με το γραφείο του Μακρόν, η οργάνωσή του είχε στοχεύσει, μεταξύ άλλων, Αμερικανούς στρατιώτες σε μια φονική επίθεση το 2017.

Τον Αύγουστο του 2020, ο Σαχράουι προσωπικά διέταξε τη δολοφονία έξι Γάλλων εργαζομένων σε οργανώσεις και του Νιγηριανού οδηγού τους, σύμφωνα με το Ελιζέ.

Όπως είχε εξαγγείλει τον Ιούλιο ο Γάλλος πρόεδρος, η Γαλλία θα αναδιέτασσε σύντομα τις δυνάμεις της στο Σαχέλ, μειώνοντας στο ήμισυ σταδιακά τον αριθμό της εκεί στρατιωτικής παρουσίας.

Σημειώνεται πως ο Σαχράουι που είχε ορκιστεί πίστη τον αλ – Μπαγκντάντι, είχε επικηρυχθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες που πρόσφεραν πάνω από 5 εκατομμύρια δολάρια σε όποιους έδιναν πληροφορίες που θα οδηγούσαν στον εντοπισμό του.

Check Also

Μπαχρέιν: Στοχεύει στην ουδετερότητα άνθρακα έως το 2060

Μπαχρέιν: Στοχεύει στην ουδετερότητα άνθρακα έως το 2060 Το βασίλειο του Μπαχρέιν ανακοίνωσε  ότι στοχεύει …

Τραμπ: Το «Truth Social» προκαλεί φρενίτιδα στους επενδυτές

Τραμπ: Το «Truth Social» προκαλεί φρενίτιδα στους επενδυτές Το νέο επιχειρηματικό εγχείρημα φιλοδοξεί, σύμφωνα με …