Τσουχτερά πρόστιμα για το Safe Pass – 8,000 ευρώ σε καφετέρια, 4,000 ευρώ σε ιδιοκτήτη…

  • Στη Λευκωσία αφορούσε καφετέρια στην οποία δεν υπήρχε άτομο στην είσοδο για έλεγχο του safepass, με αποτέλεσμα να καταγγελθεί με πρόστιμο 8,000 ευρώ
  • Στη Λεμεσό πρόστιμο 4,000 ευρώ σε ιδιοκτήτη καταστήματος ειδών ένδυσης γιατί επέτρεψε την είσοδο σε πελάτη χωρίς safepass 

Σε 22 καταγγελίες πολιτών και 4 ιδιοκτητών υποστατικών, προχώρησε η Αστυνομία το τελευταίο 24ωρο, παγκύπρια, μετά από 3.376 ελέγχους που πραγματοποίησε, ώστε να διαπιστωθεί η τήρηση και η εφαρμογή των διαταγμάτων του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου.

Όπως δήλωσε o εκπρόσωπος του Κλάδου Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας, στη Λευκωσία πραγματοποιήθηκαν 1.067 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 2 καταγγελίες πολιτών και 1 καταγγελία υπευθύνου υποστατικού, στη Λεμεσό πραγματοποιήθηκαν 515 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 11 καταγγελίες πολιτών και ενός ιδιοκτήτη υποστατικού.

Στη Λάρνακα πραγματοποιήθηκαν 575 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 2 καταγγελίες πολιτών και ενός υποστατικού, στην Πάφο πραγματοποιήθηκαν 345 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 2 καταγγελίες πολιτών και ενός υποστατικού, στην Αμμόχωστο πραγματοποιήθηκαν 486 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 5 καταγγελίες πολιτών και στην περιοχή Μόρφου πραγματοποιήθηκαν 220 έλεγχοι, χωρίς να προκύψει καταγγελία.

Όσον αφορά στις καταγγελίες σε υποστατικά, στη Λευκωσία αφορούσε καφετέρια στην οποία δεν υπήρχε άτομο στην είσοδο για έλεγχο του safepass, με αποτέλεσμα να καταγγελθεί με πρόστιμο 8,000 ευρώ.

Στην Πάφο επιβλήθηκε πρόστιμο 500 ευρώ σε υπεραγορά καθώς υπάλληλος δεν έφερε προστατευτική μάσκα, στη Λεμεσό πρόστιμο 4,000 ευρώ σε ιδιοκτήτη καταστήματος ειδών ένδυσης γιατί επέτρεψε την είσοδο σε πελάτη χωρίς safepass και στη Λάρνακα πρόστιμο 500 ευρώ σε υπεύθυνο mini market καθώς δεν έφερε μάσκα και εργαζόταν χωρίς safepass.

Επίσης, παγκύπρια, η Τροχαία διενήργησε 159 ελέγχους, χωρίς να προκύψει καμία καταγγελία. Επίσης, δεν προέκυψε οποιαδήποτε καταγγελία σε 89 ελέγχους που πραγματοποίησε η Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία.