Μέρκελ-Κορωνοϊός: «Μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε γίνει Γαλλία»

Την έντονη ανησυχία της για τον αυξανόμενο αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού εξέφρασε σήμερα η Άνγκελα Μέρκελ. Κυρίως για την κατάσταση όπως εξελίσσεται στο Βερολίνο.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος εκφράζει φόβους ότι έως τα Χριστούγεννα η Γερμανία θα φτάσει τα επίπεδα της Γαλλίας σε ότι αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων εάν δεν αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι τοπικές εστίες.

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις τοπικές εστίες αποτελεσματικά αλλιώς τα Χριστούγεννα θα δούμε αριθμούς κρουσμάτων όσαν και αυτούς στη Γαλλία», δήλωσε σήμερα η Μέρκελ, σύμφωνα με πληροφορίες από το Γερμανικού Πρακτορείου.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος είχε τηλεδιάσκεψη με το προεδρείο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU).

«Τα στοιχεία για τα κρούσματα στην Ευρώπη είναι ανησυχητικά», υπογράμμισε η Μέρκελ.

Σύμφωνα με πηγές της γερμανικής εφημερίδας «Bild», η ίδια κατέστησε σαφές τις προτεραιότητες της Καγκελαρίας: «Πρέπει να θέσουμε προτεραιότητες: να διατηρήσουμε την οικονομία σε λειτουργία όπως και τα σχολεία αλλά και τους παιδικούς σταθμούς».

Αύριο, η Καγκελάριος της Γερμανίας θα έχει τηλεδιάσκεψη με τον πρωθυπουργό του Βερολίνου για να συζητήσουν τα κατάλληλα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν προκειμένου να μπει φρένο στην εξάπλωση της νόσου.

Check Also

ΗΠΑ: 789 οικονομολόγοι… συνιστούν: «Καταψηφίστε τον Τραμπ»

Share Twitter ΗΠΑ: 789 οικονομολόγοι… συνιστούν: «Καταψηφίστε τον Τραμπ» Μεταξύ των υπογραφών που ζητούν από …

Απάντηση Γαλλίας στον Ερντογάν: Ανακαλεί τον πρεσβευτή στην Άγκυρα

Share Twitter Απάντηση Γαλλίας στον Ερντογάν: Ανακαλεί τον πρεσβευτή στην Άγκυρα Η Γαλλική προεδρία κατήγγειλε …