Λόγω σφάλματος στο WhatsApp χάκερς θα μπορούσαν να κλέβουν μηνύματα και φωτογραφίες

Ένα σφάλμα στο WhatsApp που θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν χάκερς για να κλέβουν απόρρητα προσωπικά δεδομένα, εικόνες και μηνύματα από τα smartphones χρηστών, εντόπισαν ειδικοί σε θέματα κυβερνοασφάλειας.

Κι όπως επεσήμαναν, αν οι χρήστες δεν αντιμετωπίσουν τον ιό, θα μπορούσαν χάκερς να στείλουν ένα αρχείο βίντεο με κακόβουλο λογισμικό στον λογαριασμό των θυμάτων στο WhatsApp. Μέσω αυτού του βίντεο – εφόσον οι χρήστες το κατεβάσουν, το κάνει αυτόματα η εφαρμογή – μπορούν οι κυβερνοπειρατές να κλέψουν πληροφορίες από τη συσκευή.

Λίγους μήνες μετά την αποκάλυψη ότι Χάκερ εγκατέστησαν εξ αποστάσεως λογισμικό κατασκοπίας σε κινητά τηλέφωνα και άλλες συσκευές, εκμεταλλευόμενοι ένα ευάλωτο σημείο στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp, που ανήκει στο Facebook, oι υπεύθυνοι λειτουργίας του WhatsApp , προσπάθησαν να ενημερώσουν αυτή τη φορά αποφεύγοντας τον… θόρυβο για το σφάλμα στο σύστημα. Κι όπως είπαν μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το εκμεταλλεύτηκαν χάκερς για να κλέψουν δεδομένα. «Σ’ αυτή την περίπτωση δεν υπάρχουν λόγοι να πιστεύουμε ότι επηρεάστηκαν χρήστες», είπε εκπρόσωπος του WhatsApp στο HackerNews. Το σφάλμα επηρεάζει το WhatsApp σ’ όλες τις μεγάλες πλατφόρμες, περιλαμβανομένων των Android, iOS και Windows.
H Facebook κάλεσε τους χρήστες να βεβαιωθούν ότι διαθέτουν την τελευταία εκδοχή της εφαρμογής στα κινητά τους και να θέσουν εκτός λειτουργίας το αυτόματα «κατέβασμα» φακέλων εικόνων και βίντεο.

Check Also

Το Facebook απειλεί να «κατεβάσει τους διακόπτες» τελείως για την Ευρώπη

Share Twitter Έως και το να «κατεβάσει τους διακόπτες» τελείως για την Ευρώπη απειλεί το …

ΗΠΑ: Σχεδιάζουν εμφυτεύσιμο βιοτσίπ που θα ανιχνεύει τον κορωνοϊό!

Share Twitter Εμφυτεύσιμο βιοτσίπ που θα ανιχνεύει τη νόσο Covid-19 θα είναι διαθέσιμο στην αγορά …