Λουκαΐδης: Μόνο μια κυβέρνηση υπό τον Σταύρο Μαλά μπορεί να διασφαλίσει ΓΕΣΥ και Υγεία για όλους

Σε δηλώσεις του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης έκανε αναφορά για την έκθεση της Κομισιόν για το θέμα της υγείας.

Συγκεκριμένα σημειώνει πως “η έκθεση της Κομισιόν για το κυπριακό σύστημα υγείας, αποτυπώνει με ακρίβεια την τραγική πραγματικότητα που βιώνουν στο πετσί τους οι κύπριοι πολίτες και ασθενείς. Τρεις φορές μικρότερες δημόσιες δαπάνες από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, 50% ιδιωτικές δαπάνες- που είναι και οι ψηλότερες στην Ευρώπη, ανυπαρξία πρόληψης στο τομέα της υγείας και γενικότερα επαναβεβαίωση του γεγονότος ότι αυτό το βασικό κοινωνικό αγαθό, ολοένα και περισσότερο εξελίσσεται σε προνόμιο για όσους έχουν λεφτά.

Αυτή η δραματική εικόνα είναι σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα της διακυβέρνησης Αναστασιάδη, η οποία αντί αύξησης των δαπανών, αποστέρησε πέραν των 400εκ. ευρώ από τον δημόσιο τομέα υγείας, οδηγώντας τον έτσι στον αναπνευστήρα.

Επαναλαμβάνουμε ότι το σύστημα υγείας στον τόπο μας θα μπορέσει να υπηρετεί όλους και όχι τους λίγους προνομιούχους, μόνο μέσα από την ουσιαστική αναβάθμιση του δημόσιου τομέα υγείας και τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, στο πλαίσιο ενός ΓΕΣΥ που θα στηρίζεται στην αρχή ης αλληλεγγύης. Τούτο, αντίστοιχα, μόνο η επόμενη διακυβέρνηση υπό τον Σταύρο Μαλά μπορεί να το διασφαλίσει”.

Check Also

Η Κύπρος δεν διαιρείται επ΄ουδενί, απαντά σε τουρκική επιστολή στα ΗΕ ο Χατζηχρυσάνθου

Η Κύπρος δεν διαιρείται για κανένα λόγο και είναι καιρός η Τουρκία να παραμερίσει και …

θερμοκρασία, καιρός, κύπρος,κυρίως αίθριος,στα,καιρός θα είναι,είναι λίγο ταραγμένη,και,γύρω,λίγο ταραγμένη,ασθενής χαμηλή πίεση,παράλια,και γύρω στους,επηρεάζει την περιοχή,αίθριος,χαμηλή πίεση επηρεάζει,μέχρι,στα νοτιοδυτικά,πίεση επηρεάζει,καιρός,τοπικά στα νοτιοδυτικά,στα νοτιοδυτικά παράλια,είναι λίγο,κυρίως στα,είναι ήρεμη μέχρι,ταραγμένη,μέχρι λίγο ταραγμένη,βαθμούς,λίγο,μποφόρ,θάλασσα θα είναι,είναι ήρεμη,βαθμούς στα,παράλια και γύρω,στα ψηλότερα ορεινά,βαθμούς στα ψηλότερα,κυρίως στα ορεινά,τοπικά στα,νοτιοδυτικά,ορεινά,νοτιοδυτικά παράλια,αρχικά,και γύρω,τοπικά,μέχρι λίγο,ασθενείς,ήρεμη μέχρι λίγο,

Αίθριος ο καιρός σήμερα με τοπικές νεφώσεις και τη θερμοκρασία να φτάνει τους 36 βαθμούς

Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο παροδικά …