Λεμεσός: Ενώπιον του Κακουργιοδικείου ο 44χρονος ύποπτος για τα 142 κιλά κοκαΐνης

Ο 44χρονος Ε/κ επιχειρηματίας ιδιοκτήτης της εταιρείας που εισήγαγε στην Κύπρο τις ηλεκτρογεννήτριες, όπου εντοπίστηκαν, στις 4 Αυγούστου, 142 κιλά άριστης ποιότητας κοκαΐνη, θα παρουσιαστεί σήμερα  ενώπιον του Κακουργιοδικείου στη Λεμεσό.

Ο 44χρονος αντιμετωπίζει 6 συνολικά κατηγορίες που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, εισαγωγή, κατοχή και κατοχή με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα, ναρκωτικών ουσιών τάξεως Α`.

Υπενθυμίζεται ότι, η μεγαλύτερη όπως αποδείχθηκε ποσότητα κοκαΐνης που εντοπίστηκε ποτέ στην Κύπρο, ήταν κρυμμένη στα ντεπόζιτα καυσίμων δυο μεταχειρισμένων ηλεκτρογεννητριών, που βρίσκονταν σε αποθήκη τελωνειακής αποταμίευσης και τις οποίες είχε αναλάβει να μεταφέρει στο νησί η εταιρεία του 44χρονου, με σκοπό την επανεξαγωγή τους.

Ο ίδιος, που είναι μόνιμος κάτοικος άλλης ευρωπαϊκής χώρας και έφτασε οικειοθελώς στην Κύπρο όταν ενημερώθηκε ότι καταζητείτο, αρνείται ότι έχει οποιανδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση αν και ανέφερε πως είχε υποψιαστεί πως το φορτίο περιείχε ναρκωτικά, όταν ενημερώθηκε από συνεργάτη του ότι δέχθηκε απειλές από τους αποστολείς, οι οποίοι εκτιμάται πως πρόκειται άτομα που ανήκουν σε καρτέλ ναρκωτικών της λατινικής Αμερικής.

Check Also

Πάφος: Στο νοσοκομείο τέσσερα πρόσωπα μετά από τροχαίο…

Τροχαίο ατύχημα με δύο οχήματα σημειώθηκε χθες το απόγευμα στην Πάφο. Σύμφωνα με την αστυνομία …

Σήμερα αναμένονται μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες – Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία

Χαμηλή πίεση επηρεάζει παροδικά την περιοχή. Σήμερα θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις που αρχικά πιθανό να …