Λειτουργία Θεοφανίων στην κατεχόμενη Αγ. Τριάδα

Μετά από 39 χρόνια θα τελεστεί για πρώτη φορά, η θεία λειτουργία για τα Θεοφάνια στην κατεχόμενη Αγία Τριάδα, προϊσταμένου του Επισκόπου Καρπασίας Χριστοφόρου και συμπαραστατούμενων των εγκλωβισμένων ιερέων της σκλαβωμένης Καρπασίας, Ζαχαρία και Κωνσταντίνου.

Πλήθος πιστών αναμένεται αύριο να μεταβούν στην κατεχόμενη Αγία Τριάδα, όπου ο Επίσκοπος Καρπασίας μετά το πέρας της λειτουργίας, θα τελέσει καθαγιασμό των υδάτων στη θάλασσα του Αγίου Θέρισσου, στη Γιαλούσα.

Η θεία λειτουργία θα ξεκινήσει στις 07:30 και θα ολοκληρωθεί στις 10:30, ενώ στη συνεχεία γύρω στις 11:00 θα τελεστεί ο καθαγιασμός των υδάτων στον κολπίσκο, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το αρχαίο εκκλησάκι του Αγίου Θέρισσου, όπου υπάρχει αγίασμα.

Ήδη έχουν γίνει διευθετήσεις για μεταφορά Καρπασιτών στην κατεχόμενη χερσόνησο, ενώ οι κοινοτικές Αρχές Γιαλούσας και Αγίας Τριάδας καλούν πιστούς από όλη την Κύπρο να προσευχηθούν μαζί τους ανήμερα των Θεοφανίων.

Σε δηλώσεις του, ο Κοινοτάρχης της Αγίας Τριάδας Γιαννάκης Χατζηγιάννης εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες σε όλους όσοι συνέβαλαν ώστε να πραγματοποιηθεί η θεία λειτουργία, ενώ πρόσθεσε πως οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή στο προσκύνημα μπορούν να επικοινωνούν με τις κοινοτικές Αρχές Γιαλούσας και Αγίας Τριάδας στα τηλέφωνα 99622222 και 99403919.

Αναφερόμενος στη μεταφορά των Καρπασιτών, ο κ. Χατζηγιάννης είπε πως αύριο στις 06:30 θα αναχωρήσουν λεωφορεία από την εκκλησία του Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία, στις 06:45 από τον Άγιο Γεώργιο Χαβούζας στη Λεμεσό, στις 07:00 από την αερογέφυρα Κελιών στη Λάρνακα και επίσης στις 06:00 από το λιμανάκι της Πάφου.

Check Also

Επιτέθηκαν με πέτρες στο επιτελείο Χριστοδουλίδη, στη Λεμεσό

Επίθεση με πέτρες από αγνώστους δέχθηκε το επιτελείο του ανεξάρτητου υποψηφίου για την προεδρία της …

Επιχείρηση αστυνόμευσης στη Χλώρακα – Έριξαν πέτρες σε αστυνομικούς

Επιχείρηση αστυνόμευσης στη Χλώρακα – Έριξαν πέτρες σε αστυνομικούς Συντονισμένη επιχείρηση ελέγχων στην περιοχή Χλώρακας, …