Κ.Χατζηγιάννης: “Έντονες ανησυχίες για τις αυθαιρεσίες στην αναστήλωση του Απ.Ανδρέα”

Έντονες ανησυχίες για τις τουρκικές αυθαιρεσίες  στο ζήτημα των εργασιών αναστήλωσης της Ιεράς Μονής  του Αποστόλου Ανδρέα  στην κατεχόμενη Καρπασία εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο Βουλευτής ΔΗΣΥ Αμμοχώστου Κυριάκος Χατζηγιάννης.

“Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε να διεξάγονται εργασίες οι οποίες , δυστυχώς, δεν εντάσσονται  στο πλαίσιο  της συμφωνίας για την αναστήλωση του Μοναστηριού στη βάση της μελέτης του Πανεπιστημίου Πατρών. ” επισημαίνει ο κ. Χατζηγιάννης και προσθέτει πως “Η μονόπλευρη εκτέλεση έργων από τουρκικής πλευράς δεν βοηθά στην υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί κατόπιν συμφωνιών για την αναστήλωση της Μονής  και του περιβάλλοντος χώρου”.

Ο Βουλευτής  Αμμοχώστου καλεί την Κυβέρνηση καθώς επίσης και την Εκκλησία να συντονιστούν προκειμένου να τερματιστούν οι εργασίες των Τούρκων και  στον χώρο της Μονής να εκτελούνται έργα που εντάσσονται στα συμφωνηθέντα  για την αναστήλωση του Μοναστηριού και του περιβάλλοντος χώρου.

“Διαπιστώνεται επίσης αχρείαστη καθυστέρηση και δισταγμοί από την Κυπριακή Δημοκρατία, γεγονός που αξιοποιεί η τουρκική πλευρά” υποστηρίζει ο κ. Χατζηγιάννης, ενώ επισημαίνει πως λόγο της σόβαρότητας του θέματος θα ζητήσει την άμεση σύγκλιση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής προκειμένου να εξετάσει τα νέα δεδομένα που η έχει δημιουργήσει η τουρκική πλευρά.