Κ.Ε: Σεβαστή η απόφαση Ανωτάτου για τις συνεργάτιδες του ΠτΔ αλλά δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης

Κ.Ε: Σεβαστή η απόφαση Ανωτάτου για τις συνεργάτιδες του ΠτΔ αλλά δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης

O Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του Ανωτάτου, δήλωσε ότι η
απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τις συνεργάτιδες του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι απόλυτα σεβαστή και τώρα εξαρτάται από τα επηρεαζόμενα προσωπα κατά πόσον επιθυμούν να προβούν στην οποιαδήποτε άλλη ενέργεια με βάση τα δικαιώματά τους.

Παράλληλα, ο κ. Πελεκάνος είπε πως “το Ανώτατο, με βάση το σκεπτικό της απόφασης, δεν μπήκε στην ουσία των δικαιωμάτων των επηρεαζομένων προσώπων και κατ’ επέκταση στην ουσία της υπόθεσης”.

“Είναι απόλυτα σεβαστή η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου”, ανέφερε ο κ. Πελεκάνος, προσθέτοντας πως “είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος ουσιαστικά τότε που έλαβε την απόφαση για να υπογράψει τον προϋπολογισμό επέλεξε να μη θέσει σε κίνδυνο την οικονομία του κράτους”.

“Ήταν βεβαίως προτεραιότητα να προχωρήσει ο προϋπολογισμός για να μην είναι το κράτος χωρίς προϋπολογισμό”, πρόσθεσε ο Εκπρόσωπος, σημειώνοντας πως έπειτα από γνωμάτευση που έλαβε από τον Γενικό Εισαγγελέα για τις επιλογές που είχε, ο Πρόεδρος προχώρησε με την επιλογή του να υπογράψει τον προϋπολογισμό και να προσφύγει μέσω του άρθρου 139 στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Check Also

Συννεφιασμένος καιρός με μεμονωμένες ελαφρές βροχές

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Σήμερα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά …

Δαμιανού για φυλακές: Απαιτούμε πλήρη εξιχνίαση και διαφάνεια

Όταν καταρρέει το σπίτι σου δεν κάνεις μελέτες στατικής επάρκειας, αναφέρει σε γραπτή δήλωση, ο  …