Κοντονής: Να τεθεί το θέμα διαχωρισμού κράτους – Εκκλησίας

«Πρέπει να τεθεί κατά τη γνώμη μου το θέμα. Νομίζω έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να υπάρξει ο διαχωρισμός στο πλαίσιο της κατανόησης και των αμοιβαίων απόψεων, οι οποίες συγκλίνουν σε αυτό το θέμα. Οι σχέσεις κράτους – Εκκλησίας πρέπει να είναι διακριτές, και το κράτος και η Εκκλησία έχει να επιτελέσει ένα σπουδαίο ρόλο, στα πλαίσια της ελληνικής κοινωνίας, οπότε θεωρώ ότι αυτά τα ζητήματα εκσυγχρονισμού του δημόσιου βίου αλλά και περισσότερης ελευθερίας στην ορθόδοξη ελληνική Εκκλησία είναι κάτι το οποίο όλοι πρέπει να το θέλουμε» δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφορικά με τις σχέσεις κράτους – Εκκλησίας.

«Το να με αποδοκιμάζουν οχτώ νεοναζί θαυμαστές του Χίτλερ, και καμιά δεκαριά ακροδεξιοί της ΝΔ το θεωρώ τιμή. Δεν ανατανακλά στην κοινωνία, έχω υπηρετήσει στα Γιαννιτσά και την Έδεσσα» τόνισε, αναφέροντας ότι δεν τον νοιάζουν μεμονωμένες αντιδράσεις που συνδυάζονται με τραμπουκισμό και βία, σχετικά με τα επεισόδια εναντίον του στα Γιαννιτσά.

«Είναι περιθωριακές και καταγέλαστες» συμπλήρωσε.

«Το ερώτημα είναι αν θέλουμε να διαιωνιστεί σύνθετη ονομασία με το Μακεδονία που θα περιορίζεται μονό στις διακρατικές σχέσεις Ελλάδας – Σκοπίων, ή μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό – πάγια θέση όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών- έναντι πάντων» δήλωσε.

«Δεν υπάρχει θέμα εθνότητας, ησυμφωνία διαλαμβάνει μόνο το θέμα της ιθαγένειας» είπε ο κ. Κοντονής. Ξεκαθάρισε ακόμα ότι οι 180 ψήφοι που ζητά ο Πάνος Καμμένος για την ψήφιση της συμφωνίας δεν είναι συνταγματική επιταγή. «Δεν είναι συνταγματική επιταγή επειδή το λέει ο κ. Καμμένος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η μη συμπερίληψη του όρου Μακεδονία είναι πλέον μαξιμαλιστική, το είχε πει και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αναφέροντας μάλιστα ότι ο Σαμαράς ‘’τα έκανε μούσκεμα’’» σχολίασε ο υπουργός. «Στο εξωτερικό αντιμετώπισαν με διθυράμβους τη συμφωνία του Eurogroup».

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία για το χρέος στο Eurogroup είπε ότι «Ας περιοριστούμε σε αυτά που λένε οι διεθνείς αναλυτές. Δεν γίνεται να έχουμε θετικές αναλύσεις και σχόλια στο εξωτερικό, και ανακοινώσεις και αναλύσεις στο εσωτερικό που κινούνται από την καταστροφή έως την απολυτή καταστροφή» είπε.

«Με βάση τη συμφωνία η αξιοπιστία της οικονομίας αυξάνει, μετακυλίεται η πληρωμή οφειλών του δημοσίου, και με τη σημαντική αύξηση αποθεματικών, οπότε δεν χρειάζεται πιστοληπτική γραμμή που σήμαινε τέταρτο μνημόνιο. Αυτό δίνει τη δυνατότητα η κυβέρνηση με αποφασιστικότητα να σχεδιάσει την επόμενη έξοδο στις αγορές και δίνει ένα μήνυμα σταθερότητας στις αγορές» τόνισε.

Check Also

Ρεκόρ κρουσμάτων στην Ελλάδα: 203 εντοπίστηκαν το τελευταίο 24ωρο

Share Twitter Ρεκόρ κρουσμάτων στην Ελλάδα: 203 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας …

Χαλκιδική-κορωνοϊός: «Καμπάνα» 30.000 ευρώ σε μπαρ με συνωστισμό…

Share Twitter Νέο λουκέτο έβαλαν οι αστυνομικές αρχές σε καφέ μπαρ στην περιοχή της Καλλιθέας, …