Κολοκασίδης: Το ΡΙΚ ως απτό δείγμα προέκτασης του κομματισμού

Το ΡΙΚ ως προέκταση του κομματισμού, αναφέρει ο υποψήφιος πρόεδρος Γιώργος Κολοκασίδης

Η διοργάνωση τηλεοπτικής συζήτησης από το ΡΙΚ με Αβέρωφ- Μαυρογιάννη-Χριστοδουλίδη είναι ακόμα ένα απτό δείγμα προέκτασης του κομματισμού και της αντιδεοντολογικής πρακτικής της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, που κάθε άλλο πάρα δημόσια είναι. Ήδη το ΡΙΚ έχρησε τους τρείς υποψήφιους “βασικούς” υποψήφιους. Καμία σκέψη για παροχή ισότιμου χρόνου σε όλους τους υποψήφιους όπως θα έπρεπε.

Οι τρεις μπορεί να συγκεντρώνουν κομματική υποστήριξη και να προηγούνται στις δημοσκοπήσεις. Η αναφορά όμως σε αυτούς κατ’ αποκλεισμό των υπολοίπων υποψηφίων εδραιώνει την εντύπωση ότι τα κόμματα καθορίζουν τα πάντα και απομακρύνει κάθε πιθανότητα αλλαγής την οποία ζητά ο κόσμος.

Το ΔΣ του ΡΙΚ διορίζεται κατά καιρούς κατά βάση με κομματικά κριτήρια. Είναι αναπόφευκτο συνεπώς και οι αποφάσεις του να είναι ανάλογες. Αυτό όμως καταλήγει στη στρέβλωση της Δημοκρατίας και στην εδραίωση της κομματοκρατίας.

Ο φαύλος κύκλος μπορεί να σπάσει μόνο με την αντίσταση μερικών εντίμων ανθρώπων και την αντίδραση του λαού. Διαφορετικά ο κατήφορος θα συνεχίζεται…

Check Also

Koινές  ευρωπαϊκές επιχειρήσεις για την πάταξη της εμπορίας προσώπων

Koινές  ευρωπαϊκές επιχειρήσεις για την πάταξη της εμπορίας προσώπων Μεταξύ των ημερομηνιών 24-30/10/2022 διενεργήθηκαν κοινές …

Δεκτή η έφεση του Γ. Εισαγγελέα της Δημοκρατίας για αύξηση ποινής σε θανατηφόρο τροχαίο

Δεκτή η έφεση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας για αύξηση ποινής σε θανατηφόρο τροχαίο στην …