Μαμαλικόπουλος: Τελείως γελοία απόφαση που σκοπό έχει να πλήξει τη Διευθύντρια των Φυλακών

Μαμαλικόπουλος: Τελείως γελοία απόφαση που σκοπό έχει να πλήξει τη Διευθύντρια των Φυλακών

Ο ισοβίτης Δημήτρης Μαμαλικόπουλος προέβη σήμερα σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν έξω από το Δικαστήριο.

Σήμερα  επρόκειτο να ακούσει την ποινή του αναφορικά με τις απόπειρες φόνου του Κώστα Χαραλάμπους το 2019 και του Κώστα Κρητικού το 2020.  Ο συνήγορος υπεράσπισης Ιωάννης Λαλιάς κατέθεσε αίτημα για συντρέχουσες ποινές. Ως εκ τούτου, το δικαστήριο ανέβαλε τη διαδικασία και όρισε την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022 στις δέκα τ πρωί προκειμένου να μελετήσει το άιτημα και να ανακοινώσει την τελική του απόφαση.

Κατά την αναχώρηση του από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας και υπό τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, 0 39χρονος δήλωσε ότι:

«Η απόφαση που έχει βγει είναι καθοδηγούμενη. Όλο αυτό έχει γίνει για να πλήξει άλλες καταστάσεις, όπως είναι η Διεύθυνση των Φυλακών. Πρόκειται για μια τελείως γελοία απόφαση η οποία σκοπό έχει να πλήξει τη Διευθύντρια των Φυλακών. Κάθονται και κατονομάζουν εμένα για έμπορο ναρκωτικών ενώ οι έμποροι είναι η ΥΚΑΝ, που στήνουν τις υποθέσεις τους», είπε ο Μαμαλικόπουλος.

Το Κακουργιοδικείο έκρινε την περασμένη βδομάδα, ύστερα από ακροαματική διαδικασία, ένοχο τον Μαμαλικόπουλο και στις 24 συνολικά κατηγορίες που αντιμετώπιζε, μεταξύ των οποίων συνομωσία για φόνο, απόπειρα φόνου, κατοχή και μεταφορά πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών και προμήθειας ναρκωτικών, δηλαδή δύο κιλών κάνναβης.

Στις 19 Ιουλίου 2022 το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου έκρινε τον Μαμαλικόπουλο ως τον ηθικό αυτουργό για τις απόπειρες φόνου του Κώστα Χαραλάμπους, άλλως Μαύρου το 2019 στη Λάρνακα και του επιχειρηματία Κώστα Κρητικού το 2020, στην Αγία Νάπα.

Επίσης κρίθηκε ένοχος για απόπειρα φόνου τεσσάρων ατόμων, τριών ατόμων από το Αυγόρου και μίας κοπέλας από την Ελλάδα, που βρίσκονταν την ώρα της απόπειρας εναντίον του Κώστα Κρητικού στο καφεστιατόριο στην Αγία Νάπα και δέχθηκαν τους πυροβολισμούς που προορίζονταν για τον επιχειρηματία.