Κατάσχεση καπνικών προιόντων από πρακτορείο και οικία Ρουμάνας

Κατάσχεση καπνικών προϊόντων από το Τμήμα τελωνείων

Κατά τη διάρκεια κοινής επιχείρησης Μελών του Ουλαμού Προλήψεως Εγκλημάτων και Λειτουργών του Τμήματος Τελωνείων στη Λάρνακα, ερευνήθηκαν μία οικία και ένα πρακτορείο στοιχημάτων, ιδιοκτησία Ρουμάνας υπηκόου, μόνιμης κατοίκου Κύπρου στην Επαρχία Λάρνακας.

Από την έρευνα εντοπίστηκε στο πρακτορείο στοιχημάτων ποσότητα 3 κιλών και 190 γραμμαρίων καπνού για στριφτό τσιγάρο και 20 συσκευασιών των 200 τεμαχίων τσιγάρα διαφόρων μαρκών.

Τα εν λόγω καπνικά προϊόντα, η δασμοφορολογική επιβάρυνση των οποίων ανέρχεται στα €1.350, δεν έφεραν την σήμανση για το βλαβερό του καπνίσματος στην Ελληνική και Τουρκική γλώσσα, ένδειξη ότι αυτά είναι αφορολόγητα και κατασχέθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων, ενώ η ιδιοκτήτρια του πρακτορείου συνελήφθηκε για τα αυτόφωρα αδικήματα της παράνομης κατοχής αδασμοφορολογήτων εμπορευμάτων και της δόλιας αποφυγής καταβολής δασμών και φόρων.

Ακολούθως, ο Διευθυντής Τμήματος Τελωνείων αποδέχτηκε πρόταση για εξώδικη διευθέτηση των αδικημάτων που διαπράχθηκαν, με τη καταβολή χρηματικού ποσού ύψους €4.000.

Με την είσπραξη του πιο πάνω ποσού η εμπλεκόμενη στην υπόθεση αφέθηκε ελεύθερη ενώ τα καπνικά προϊόντα που κατασχέθηκαν, εγκαταλείφθηκαν στο Τμήμα Τελωνείων.

Check Also

ΥΠΕΣ: Απαντά με επιστολές στην Ατταλίδου και την καλεί να απολογηθεί

Απάντηση Υπουργείου Εσωτερικών σε παραπλανητικό και αναληθές δημοσίευμα σε σχέση με δήθεν απόκρυψη στοιχείων για …

Υπ. Υγείας: Στοιχεία νοσηλειών με βάση το ιστορικό εμβολιασμού

Υπ. Υγείας: Στοιχεία νοσηλειών με βάση το ιστορικό εμβολιασμού  Στο πλαίσιο των προσπαθειών του Υπουργείου …