Καρατζαφέρης: Δεν εγκαταλείπω το κόμμα

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι δεν  πρόκειται να εγκαταλείψει την ηγεσία του ΛΑΟΣ

Διαψέυδοντας τις πληροφορίες για παραίτηση του από την ηγεσία του ΛΑ.ΟΣ  δήλωσε ότι το  θέμα αφορά προσωπική του υπόθεση και δεν έχει σχέση με το κόμμα.

Ο κ. Καρατζαφέρης βρίσκεται στο μικροσκόπιο των ορκωτών λογιστών της Βουλής για την κατοχή υπεράκτιων εταιριών και εμπλοκή τους σε εμβάσματα από εξοπλιστικά και από τα αποτελέσματα των ερευνών θα εξαρτηθούν τυχόν νέες κινήσεις του.

Το όνομα του Γιώργου Καρατζαφέρη εμπλέκεται σε υπόθεση εξοπλιστικών και συγκεκριμένα στο στόχαστρο των δικαστικών αρχών έχει μπει προμήθεια τεσσάρων ελικοπτέρων super puma από την Eurocopter, ύψους 64.000.000 ευρώ.

Τα ευρήματα και οι απαντήσεις των τραπεζών σε αιτήματα δικαστικών συνδρομών έφεραν στο προσκήνιο και το όνομα του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, καθώς φέρονται να διακινήθηκαν το Νοέμβριο του 2007, μέσω off shore εταιρείας, που του ανήκει, εμβάσματα ύψους 1.650.000 ευρώ.

Από την εισαγγελική έρευνα προέκυψε ότι στο πλαίσιο της υλοποίησης της σύμβασης μεταξύ της εταιρίας και του ελληνικού Δημοσίου, εμφανίζονται ως μεσάζοντες οι εταιρίες KESTREL και MALWERN, συμφερόντων των επιχειρηματιών Αλέξανδρου Τσάτσου και Σταύρου Κομνόπουλου.

Από το 2000 έως και το 2008 ο λογαριασμός που τηρούσε στο νησί JERSEY -βρίσκεται στις ακτές της Νορμανδίας- η off shore MALWERN, με έδρα τον Παναμά, είχε πιστωθεί με εμβάσματα ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ από τις λιβανέζικες εταιρίες COPSI SAL και MEDIFIN SAL που ανήκουν στον μεγαλομέτοχο της EUROCOPTER, ο οποίος είναι ξένος υπήκοος.

Το μεγαλύτερο μέρος των προμηθειών, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταφέρθηκε σε τραπεζικούς λογαριασμούς συμφερόντων των δύο επιχειρηματιών στην Ελλάδα, στο Jersey και στην Ελβετία, ενώ ένα μικρότερο μέρος σε τραπεζικούς λογαριασμούς Ελλήνων πολιτών στο νησί GUERNSEY, στα στενά της Μάγχης.

Τέλος στα σενάρια της «δεξιάς πολυκατοικίας»

Την ίδια ώρα τα όποια σενάρια για συνεργασίες και μετακομίσεις στη δεξιά «πολυκατοικία» θεωρούνται πλέον παρελθόν, καθώς οι εκκρεμότητες που υπάρχουν για τον Γ. Καρατζαφέρη με τη Δικαιοσύνη, μέχρι να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση, καθιστούν για τη Νέα Δημοκρατία απαγορευτική κάθε κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση. Ωστόσο, στελέχη της ΝΔ σημειώνουν ότι το περιβάλλον στα δεξιά του κόμματος τείνει να ξεκαθαρίσει, καθώς ΛΑ.Ο.Σ, ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή βρίσκονται εν μέσω έντονου προεκλογικού κλίματος να αντιμετωπίζουν σοβαρές φυγόκεντρες δυνάμεις, τονίζοντας ότι πλέον είναι στο χέρι της Συγγρού να καταφέρει να «επαναστεγάσει» τους άστεγους της Δεξιάς.

Check Also

Tο Αμπντουλχαμίντ Χαν στον κόλπο της Αττάλειας

Συνεχίζει να διατηρεί η Τουρκία την ένταση και την ακραία ρητορική για το θέμα της …

Ελλάδα: Με εισαγγελική εντολή απαγορεύεται στον πατέρα Αντώνιο να πλησιάζει την Κιβωτό του Κόσμου

Την ώρα που οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων έχουν στα χέρια τους τη δεύτερη …