“Καμένη γη” τα κατεχόμενα – Σε απόγνωση οι τουρκοκύπριοι

Σε απόγνωση βρίσκονται οι τουρκοκύπριοι μετά τη μεγάλη κατρακύλα της τουρκικής λίρας.

Οι συνεχόμενες αυξήσεις έχουν καταντήσει δυσβάσταχτες, έχει μειωθεί η παραγωγή και αγορά εργασίας γιοκ… Πολλοί έχουν μείνει άνεργοι, και η όλη κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί δίνει την εικόνα “καμένης γης”.

Η αύξηση στην τιμή των καυσίμων και το ηλεκτρικό ρεύμα ανάγκασε και τους αγρότες να σταματήσουν την παραγωγή.

Οι τουρκοκύπριοι είναι τώρα στο ίδιο σημείο όπου βρίσκονταν και το 2003, όταν ο Σερντάρ Ντενκτάς, άνοιξε τα οδοφράγματα και μας τους έστειλε όλους στις ελεύθερες περιοχές.

Και δυστυχώς η νεοεκλεγείσα Κυβέρνηση του Τάσσου Παπαδόπουλου αντί να τους ξαποστείλει από εκεί που ήρθαν τους δώσαμε και δουλειές και ζεστό χρήμα μέσω επιδομάτων και δωρεάν ιατρική περίθαλψη και δωρεάν εκπαίδευση, βοηθώντας τους έτσι να εξέλθουν της οικονομικής κρίσης.

Τώρα δεν πρέπει να κάνουμε το ίδιο λάθος και να τους βοηθήσουμε να αντεπεξέλθουν των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν λόγω του καταποντισμού της τουρκικής λίρας και του χάους που επικρατεί στα κατεχόμενα.

Τώρα είναι η ώρα που θα πρέπει να “αρπάξουμε την ευκαιρία από τα μαλλιά” και αν χειριστούμε το όλο ζήτημα με μεγάλη σοφία, σε ένα πλαίσιο στρατηγικής που να αξιοποιεί τα δεδομένα.

Έφθασε η ώρα που η Κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να παρακολουθεί απαθής τις εξελίξεις και να δίνει οξυγόνο στα κατεχόμενα.

Τώρα, είναι η στιγμή που πρέπει ο Νίκαρος να “τρίξει τα δόντια” στον τούρκο εισβολέα

Check Also

Μήπως έχετε το γράμμα Χ στις παλάμες σας; Δείτε τι συμβολίζει..!

Share Twitter Πέραν του Μεγάλου Αλεξάνδρου, άλλη μια μεγάλη προσωπικότητα που είχε τις γραμμές Χ …

Η ποινή που επιβλήθηκε στον αλεξιπτωτιστή που τραγουδούσε το «Μακεδονία Ξακουστή»

Share Twitter Με έξι μέρες κράτηση τιμωρήθηκε ο Κρητικός καταδρομέας και αλεξιπτωτιστής για το θέμα …