Καιρός: Κίτρινη προειδοποίηση για μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες

Καιρός: Κίτρινη προειδοποίηση για μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση για βροχές και μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες. Η προειδοποίηση θα είναι σε ισχύ από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι και τις 18:00.

Η ένταση της βροχής δυνατό να ξεπερνά τα 35 χιλιοστά ανά ώρα.

Ασταθής αέρια μάζα θα επηρεάζει την περιοχή, μέχρι το πρωί της Πέμπτης.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Σήμερα, το πρωί ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις, που στα νότια κυρίως παράλια αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα. Από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα καταστεί παροδικά συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται να χιονίσει. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά στα νοτιοδυτικά και τοπικά στα βόρεια παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα το απόγευμα μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές ή καταιγίδα αρχικά, με τα φαινόμενα να γίνονται σταδιακά μεμονωμένα και να περιορίζονται κυρίως κοντά στα παράλια. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται τοπική χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα παράλια και γύρω στο μηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά θα σχηματιστεί παγετός.

Την Τετάρτη, το πρωί ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στα παράλια, όπου αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και άλλες περιοχές. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να χιονίσει. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Πέμπτη, το πρωί αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, στο ανατολικό μισό του νησιού, αλλά σταδιακά ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Check Also

Σιακαλλή για πολιτογραφήσεις: Είχε διαφωνήσει με ΥΠΕΣ, δεχόταν παρεμβάσεις

Σιακαλλή για πολιτογραφήσεις: Είχε διαφωνήσει με ΥΠΕΣ, δεχόταν παρεμβάσεις Ήταν πολύ συνηθισμένο φαινόμενο να υπάρχουν …

Αλληλεγγύη: Δεν πιστεύουμε πια τα νούμερα – Τα στοιχεία είναι ψευδή

Με έντονο τρόπο αντιδρά σε γραπτή ανακοίνωση το Κίνημα Αλληλεγγύη, για τη διαχείρηση της πανδημίας …