Διοργάνωσε ένα τουρνουά … μπορεί να πάρεις κι εσύ χορηγία €260.000

Διοργάνωσε κι εσύ ένα τουρνουά… Μπορεί να μην είναι τουρνουά γκολφ όπως αυτό που διοργανώθηκε με χορηγία 260,000 ευρώ από το Υφυπουργείο Τουρισμού, αλλά μπορεί να διοργανώσετε ένα τουρνουά πιλόττας, ας πούμε…

Αν και δεν είναι της κλάσης της «βασιλικής οικογένειας», μπορεί να πάρετε κι εσείς μία μικρή χορηγία.. Έτσι για τα έξοδα και τους καφέδες σας….

Και για όσους δεν έχουν ενημερωθεί, σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για το Υφυπουργείο Τουρισμού, μεταξύ άλλων αναφέρεται στη διοργάνωση τουρνουά γκολφ, (εν μέσω πανδημίας….. ) όπου και δόθηκε χορηγία 260,000 ευρώ….

Σύμφωνα με την Έκθεση η  εταιρεία συνδέεται με το οικογενειακό περιβάλλον του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας,  αυτό που παρατήρησε η Ελεγκτική Υπηρεσία είναι ενώ εγκρίθηκε απο το ίδιο το υφυπουργείο Τουρισμού το ποσό των 13, 684 ευρώ στη συνέχεια αυξήθηκε το ποσό χορηγίας στις 260 χιλιάδες ευρώ. Το θέμα είπε θα το εξετάσει και ο Έφορος Κρατικών Ενισχύσεων.

«Όπως διαπιστώσαμε, εταιρεία που είναι ιδιοκτήτρια θέρετρου με γήπεδο γκολφ έλαβε επιχορήγηση ύψους €260.000 για τη δύο διεθνή τουρνουά γκολφ. Παρατηρήσαμε ότι η χορηγία φαίνεται να παραβιάζει τις πρόνοιες του άρθρου 25 του περί της Λογιστικής και Δημοσιονομικής Διαχείρισης και Χρηματοοικονομικού Ελέγχου της Δημοκρατίας Νόμου (Ν.38(Ι)/2014) και να δόθηκε χωρίς να ληφθεί η νενομισμένη έγκριση που προβλέπεται στο ενωσιακό δίκαιο για τα θέματα κρατικών ενισχύσεων.

Ο διευθυντής της εταιρείας είναι συγγενής πρώτου βαθμού με πρόσωπο που ανήκει στο οικογενειακό περιβάλλον του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Θα πρέπει ωστόσο να τονιστεί ότι ουδέν στοιχείο έχει περιέλθει στην αντίληψή μας που να δεικνύει οποιαδήποτε παρέμβαση του ίδιου του Προέδρου του Δημοκρατίας στην υπόθεση αυτή.»

Σκάνδαλα επί σκανδάλων και κάποιοι  έχουν το θράσος να ζητάνε και τα ρέστα….

Τι άλλο θα ακούσουμε πλέον σε αυτό το τόπο όπου έχει χαθεί κάθε ίχνος «τσίπας» ….. ευθιξίας, αρχών….