Ιταλία: Δώρο 2.000 ευρώ σε κάθε ζευγάρι που θα παντρευτεί

Ιταλία: Δώρο 2.000 ευρώ σε κάθε ζευγάρι που θα παντρευτεί

Είτε ο γάμος έχει προγραμματιστεί στη Ρώμη σε ένα κάστρο είτε σε μια παραλία, η περιφέρεια του Λάτσιο στην Ιταλία κάνει δώρο 2.000 ευρώ στα ζευγάρια σε μία προσπάθεια να τονώσει τον τομέα των δεξιώσεων γάμου που επλήγη από την πανδημία, αναφέρει ο Guardian.

Η πρωτοβουλία απευθύνεται σε Ιταλούς και ξένους που θα παντρευτούν ή θα συνάψουν σύμφωνο συμβίωσης στην περιοχή έως 31 Δεκεμβρίου 2022, προσκομίζοντας μέχρι πέντε αποδείξεις, και θα λάβουν επιστροφή χρημάτων ύψους 2.000 ευρώ για τα έξοδα του γάμου.

Η περιφέρεια διαθέτει συνολικά 10 εκατ. ευρώ για αυτή την πρωτοβουλία. «Το πρόγραμμα είναι απαραίτητο για τη στήριξη ενός τομέα που έχει υποφέρει πολύ από την οικονομική κρίση, αλλά και στον τομέα του τουρισμού ξέροντας ότι μπορούμε να καυχηθούμε για κάθε σημείο της περιοχής μας, η οποία είναι μία από τις πιο μαγευτικές και συναρπαστικές στον κόσμο χάρη στην απαράμιλλη πολιτιστική της κληρονομιά», δήλωσε ο πρόεδρος της περιφέρειας, Νικόλα Ζινγκαρέτι (Nicola Zingaretti).

Σημειώνεται ότι από την έναρξη της πανδημίας, έχουν παντρευτεί στο Λάτσιο 9.000 ζευγάρια, ενώ μόνο το 2019 παντρεύτηκαν περισσότερα από 15.000.

Η περιφέρεια του Λάτσιο είναι διάσημη όχι μόνο για τους θησαυρούς της Ρώμης, αλλά μιας σειράς μεσαιωνικών πόλεων καθώς και για το εθνικό πάρκοΤσιρτσέο, πλούσιο σε χλωρίδα και πανίδα το οποίο δημιοργήθηκε στην ακτή.
Μεταξύ των πιο διάσημων γάμων που έχουν γίνει στην περιοχή ήταν του Τομ Κρουζ και της Κέιτι Χολμς, οι οποίοι παντρεύτηκαν στο κάστρο Orsini-Odescalchi στη Λίμνη Μπρατσάνο, το 2006.

Check Also

Κίνα: Κρατούσε τη σύζυγό του και μητέρα 8 παιδιών αλυσοδεμένη σε μία παράγκα (Video)

Ανατριχιαστικές είναι οι εικόνες από την Κίνα που απεικονίζουν μία γυναίκα αλυσοδεμένη σε μία παράγκα …

HΠΑ: 38χρονη βίαζε ανήλικους μαθητές δίνοντάς τους ως αντάλλαγμα… ηλεκτρονικά τσιγάρα

Σοκαρισμένοι έμειναν οι κάτοικοι μιας μικρής πόλης του Τενεσί στις ΗΠΑ όταν μια γυναίκα κατηγορήθηκε …