Ισχυρή έκρηξη σε οικία στην Έγκωμη – Δύο πρόσωπα στο Νοσοκομείο

Σε συναγερμό τέθηκαν οι αρχές μετά από πληροφορία για ισχυρή έκρηξη σε κατοικία στην περιοχή Έγκωμης.

Η έκρηξη έγινε αισθητή σε όλη την περιοχή και προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους, Σύμφωνα με τις πρώτης πληροφορίες, το περιστατικό οφείλεται σε έκρηξη φιάλης υγραερίου.

Στο σημείο έσπευσαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής, ανέφερε ότι η Πυροσβεστική ανταποκρίθηκε στις 18:58 σε κλήση για έκρηξη σε τριώροφη οικία σε περιοχή του Δήμου Έγκωμης. Η ανταπόκριση της Πυροσβεστικής έγινε με δύο πυροσβεστικά οχήματα από τους πυροσβεστικούς σταθμούς Λευκωσίας.

Όπως ανέφερε, υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές και πτώσεις τοιχοποιίας στο ισόγειο της κατοικίας, όπου έξι στούντιο, 4 στο ισόγειο και 2 στην αυλή της κατοικίας.

Ένα άτομο μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό Νοσοκομείο μετά από τραυματισμό πριν την άφιξη της Π.Υ. Δεύτερο άτομο μεταφέρεται σε κατασαταση πανικού επίσης στο Νοσοκομείο για παροχη Πρώτων Βοηθειών. Δεν υπάρχει ενεργός πυρκαγιά.

Εκ μέρους μας γίνεται έρευνα και επιθεώρηση των χώρων της κατοικίας. Φαίνεται εκ πρώτης όψεως να πρόκειται για έκρηξη λόγω πιθανής απώλειας υγραερίου.

Αυτή είναι η πρώτη εκτίμηση και τα ακριβή αίτια θα διερευνηθούν αργότερα. Επικεντρωνόμαστε τώρα στην έρευνα, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Ανταποκρίνεται για σκοπούς ενδελεχής έρευνας και ομάδα ανιχνευτικών σκύλλων (Κ9) της ΕΜΑΚ πυροσβεστικής Υπηρεσίας.