Ισπανία: Στο δικαστήριο επειδή φύσηξε τη μύτη του με τη σημαία (Video)

  • Προσερχόμενος στο δικαστήριο ο Ισπανός κωμικός εξέφρασε την ανησυχία του «γιατί προσαγάγουμε στο δικαστήριο έναν κλόουν γιατί έκανε τη δουλειά του…

Στο δικαστήριο οδηγήθηκε ο Ισπανός κωμικός Ντάνι Ματέο επειδή στα πλαίσια εκπομπής του φύσηξε τη μύτη του με την ισπανική σημαία.

Την καταγγελία για τον Ματέο έκανε ένωση αστυνομικών υπαλλήλών χαρακτηρίζοντας την κίνησή του ως «προσβολή για την Ισπανία και τα σύμβολά της».

Στην επίμαχη εκπομπή που μεταδόθηκε στην εκπομπή El Intermedio ο Ματέο εμφανίστηκε να φταρνίζεται και μετά να φυσάει τη μύτη του με την ισπανική σημαία πριν να ζητήσει συγγνώμη γιατί «δεν θέλω να προσβάλω τους Ισπανούς, τον βασιλιά ή τους Κινέζους που πωλούν αυτά τα πανιά».

Προσερχόμενος στο δικαστήριο ο Ισπανός κωμικός εξέφρασε την ανησυχία του «γιατί προσαγάγουμε στο δικαστήριο έναν κλόουν γιατί έκανε τη δουλειά του. Ανησυχώ για την εικόνα που αυτό δίνει για τη σημαία και τη χώρα μου».

Διεθνείς οργανισμοί όπως η Διεθνής Αμνηστία έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την καταπίεση της ελευθερίας της έφρασης καθώς νωρίτερα φέτος Ισπανός ράπερ υποχρεώθηκε να διαφύγει στο Βέλγιο προκειμένου να μην εκτίσει ποινή 3,5 ετών επειδή, σύμφωνα με το δικαστήριο, οι στίχοι των τραγουδιών του προσβάλουν τον Βασιλιά της Ισπανίας και περιέχουν απειλές για τρομοκρατία. Τον Σεπτέμβριο, εντωμεταξύ, Ισπανός ηθοποιός ανακρίθηκε για ανάρτησή του στο Facebook τον Ιούλιο του 2017 με την οποία είχε υπερασπιστεί τρεις γυναίκες που κατηγορήθηκαν για βλασφημία.

Check Also

Τόνγκα: Μάχη με τον χρόνο για να φτάσει ανθρωπιστική βοήθεια

Προκειμένου να απομακρυνθεί η ηφαιστειακή τέφρα που καλύπτει τα πάντα και τον διάδρομο προσγείωσης- απογείωσης …

Αυστραλία: Ληστής έκλεψε 42.000 τεστ αντιγόνου από αποθήκη

Ένας άνδρας έκλεψε 42.000 rapid τεστ αντιγόνου για την covid-19 από αποθήκη στο Σίδνεί, ανακοίνωσαν …