Ιερά Μονή Κύκκου: Τώρα κάνουν περικοπές, κάποτε αγόραζαν ποδοσφαιριστές

Απολύσεις και περικοπές στις αποδοχές τους έχουν υποστεί οι 250 περίπου εργαζόμενοι σε εταιρείες της Ιεράς Μονής Κύκκου, με Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας τον ηγούμενο Νικηφόρο. Οι εργαζόμενοι, που δεν έχουν λάβει ούτε τον 13ο μισθό, διαμαρτύρονται για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ιερά Μονή, για την οποία ο ηγούμενος Νικηφόρος έκανε μεγαλεπήβολα σχέδια. 

Ήταν πριν από περίπου έξι χρόνια, όταν ο σημερινός ηγούμενος της Μονής Κύκκου και κύριος, τότε, διεκδικητής του Αρχιεπισκοπικού θρόνου ξόδευε απίστευτα ποσά στο «βωμό» της εκστρατείας του για να αναδειχθεί Αρχιεπίσκοπος. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα είχε αναφέρει σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ό τότε Μητροπολίτης Πάφου και σημερινός Αρχιεπισκόπου, Χρυσοστόμου Β’. Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Αρχιεπίσκοπος είχε αποκαλύψει, τότε, ότι ηγούμενος Νικηφόρος αγόραζε ακόμη και ποδοσφαιριστές για την «Ομόνοια».

Αλλά και για τη Μονή Κύκκου ο ηγούμενος Νικηφόρος είχε μεγαλεπήβολα σχέδια, όταν ανέλαβε τα «ηνία» της. Δεν ήταν φειδωλός με τις επενδύσεις. «Προίκισε» μάλιστα με κτιριακές εγκαταστάσεις εκατομμυρίων ευρώ τη Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής του  μητροπολίτη Ησαΐα.

Τώρα, γίνονται απολύσεις και υπάρχουν και καθυστερήσεις στους μισθούς των εργαζομένων. Γιατί άραγε;

Check Also

Εκοιμήθη εν Κυρίω, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Χρυσόστομος Β’

Εκοιμήθη εν Κυρίω, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Χρυσόστομος Β’ , σε ηλικία 81 ετών μετά από …

«Διασταύρωσαν τα ξίφη» τους Αβέρωφ, Χριστοδουλίδης και Μαυρογιάννης

Το πρώτο διακαναλικό debate για τις Προεδρικές Εκλογές του 2023, το οποίο μεταδόθηκε ταυτόχρονα από …