Η Tesla συμφώνησε να αγοράσει μπαταρίες από την LG…

Η Tesla Inc. συμφώνησε να αγοράσει μπαταρίες από την LG Chem – θυγατρική της LG Corp. – της Νότιας Κορέας για να τις χρησιμοποιήσει σε ηλεκτρικά οχήματα που παράγονται στην Κίνα, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg.

Οι μπαταρίες που κατασκευάζει η LG θα χρησιμοποιηθούν αρχικά στα Μοντέλα 3 που κατασκευάζονται στο εργοστάσιο κοντά στη Σαγκάη, το πρώτο της Tesla έξω από τις ΗΠΑ. Οι μπαταρίες LG θα χρησιμοποιηθούν επίσης στα Μοντέλα Y που θα παράγονται εκεί μόλις αποσταλεί κυκλοφορήσει το compact crossover αυτοκίνητο, ανέφεραν οι πηγές.

Η συμφωνία εφοδιασμού δεν είναι αποκλειστική, που σημαίνει ότι η Tesla θα μπορούσε να προμηθευτεί μπαταρίες από άλλους προμηθευτές, καθώς προετοιμάζεται να ξεκινήσει την παραγωγή στην Κίνα αργότερα φέτος.

Η Tesla σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει πολλαπλούς προμηθευτές μπαταριών για τα αυτοκίνητα που παράγονται στην Κίνας, ενώ έχει μιλήσει και με την κορυφαία κινεζική εταιρεία παραγωγής μπαταριών Contemporary Amperex Technology Co. Ltd. σχετικά με μια συμφωνία εφοδιασμού, σύμφωνα με το Bloomberg. Η Tesla έχει μια μακροχρόνια σχέση με την Ιαπωνική Panasonic Corp., η οποία κατασκευάζει μπαταρίες για το εργοστάσιο της εταιρείας στη Νεβάδα.

Η εξασφάλιση της προμήθειας μπαταριών αποτελεί βασικό βήμα στο σχέδιο του Διευθύνοντος Συμβούλου Elon Musk να επεκταθεί στην Κίνα, μια ολοένα και πιο σημαντική αγορά για τη ζημιογόνο εταιρεία, καθώς τα κίνητρα για αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ εξασθενίζουν. Αν και η Tesla έχει ισχυρή παρουσία στην Κίνα, οι ντόπιοι αντίπαλοι έχουν το προβάδισμα χάρη στη σημαντική υποστήριξη του τομέα από το Πεκίνο. Τα εισαγόμενα οχήματα γίνονται πιο δαπανηρά λόγω των δασμών, ενώ οι τοπικές εταιρείες ηλεκτρικών οχημάτων απολαμβάνουν κυβερνητικά κίνητρα.

Για την LG Chem, που εδρεύει στη Σεούλ, μια παραγγελία από έναν υψηλού επιπέδου πελάτη, όπως η Tesla, ενισχύει το προφίλ της ως μία από τις αναδυόμενες μονάδες κατασκευής μπαταριών στον κόσμο.

Check Also

Αυτές είναι οι 15 συχνότερες ερωτήσεις που εμφανίζονται σε interview για δουλειά

Share Twitter Το να γνωρίζεις εκ των προτέρων μια σειρά από ερωτήσεις που θα κληθείς …

Η Google γίνεται τράπεζα…

Share Twitter Η Google βρίσκεται σε συνομιλίες με τις αμερικανικές τράπεζες για να προσφέρει τραπεζικούς …