Η Google έκανε διαθέσιμα ξανά στην αγορά τα Google Glass 2

Η Google έκανε διαθέσιμο για αγορά το τελευταίο headset επαυξημένης πραγματικότητας, το Google Glass Enterprise Edition 2, έπειτα από έναν χρόνο που το πουλούσε μόνο σε επιλεγμένα επαγγελματικά περιβάλλοντα.

Με τιμή στα 999 δολάρια (911 ευρώ), η συσκευή προορίζεται για την ώρα για developers που θέλουν να παίξουν με την επαυξημένη πραγματικότητα και τα θέλγητρά της.

Δεν είναι δηλαδή σχεδιασμένη για καθημερινή χρήση από τον απλό καταναλωτή, όχι βέβαια ότι αυτό στερεί τη δυνατότητα σε κάποιον να τη δοκιμάσει.

Η Google τα προορίζει για κατασκευαστικές δουλειές και εργοστάσια, αλλά και για τον ιατρικό κλάδο, εκεί δηλαδή που ένα απλό ζευγάρι γυαλιά AR θα κάνουν τη διαφορά σε σχέση με ένα ογκώδες και δύσχρηστο headset τύπου Microsoft HoloLens.

Ο Jay Kothari, επικεφαλής του project ανάπτυξης των γυαλιών Google Glass, έγραψε μάλιστα πως η ζήτηση είναι αυξημένη.

Είναι η δεύτερη εκδοχή του AR headset για τον επαγγελματικό κλάδο και δεν πρέπει να συγχέεται με τα πρώτα Google Glass, που είχαν κυκλοφορήσει το 2014 με τιμή 1.500 δολαρίων και δεν έγιναν τελικά ποτέ πραγματικό εμπορικό προϊόν.

Τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας της Google βγήκαν ξανά στην αγορά καθώς ο κλάδος του AR ζει πλέον τη χρυσή εποχή του. Όπως δείχνει ο ανταγωνισμός από τα HoloLens, αλλά και τις φορητές AR τεχνολογίες τύπου ARKit (Apple) και ARCore (Google).

Το δεύτερης γενιάς μοντέλο κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2019 με καλύτερο επεξεργαστή, καλύτερη κάμερα, λειτουργικό Android, αλλά και συνδεσιμότητα USB-C. Και ξανά προσαρμόζεται σε ένα ζευγάρι κανονικών γυαλιών, προβάλλοντας εικόνες στο δεξί ή το αριστερό μάτι.

Check Also

Απογείωσε το Zoom ο κορωνοϊός… για να μιλάμε πολλοί μαζί

Share Twitter Τι είναι αυτό που χρησιμοποιείται πια από παιδάκια μέχρι πρωθυπουργούς; Καθώς, η μισή …

ΗΠΑ-Κορωνοϊός: Συγκλονιστικός αποχαιρετισμός της κόρης στη μαμά της μέσω Facetime

Share Twitter Η Αμερικανίδα Michelle Bennett δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι όταν θα ερχόταν …