Η Τρόικα επικεντρώθηκε στα θέματα της Ελληνικής τράπεζας

Στα θέματα που αφορούν την Ελληνική Τράπεζα επικεντρώθηκαν οι συναντήσεις της Τρόικας στην Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με την Εκπρόσωπο Τύπου της ΚΤ Αλίκη Στυλιανού.

Για το σκοπό αυτό, αναφέρει σε γραπτή δήλωση η κ. Στυλιανού, έγινε συνάντηση με τη Διεύθυνση της τράπεζας κατά την οποία συζητήθηκε η διαδικασία για την ανακεφαλαιοποίηση της, καθώς και τα θέματα ρευστότητας και των μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων.

Ανέφερε επίσης ότι το απόγευμα πραγματοποιείται συνάντηση της Τρόικας με την Τράπεζα Alpha κατά την οποία η Διεύθυνση της θα παρουσιάσει, όπως σημείωσε η κ. Στυλιανού, την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί με την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων.

Είπε ακόμη ότι στη συνέχεια θα ακολουθήσει συνάντηση της Τρόικας με εκπροσώπους των εταιρειών ανάπτυξης γης στην οποία θα συζητηθούν τα προβλήματα και οι προοπτικές του κλάδου, ενώ αργότερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με το Σύνδεσμο Εμπορικών Τραπεζών με τον οποίο θα συζητηθούν τα ευρύτερα θέματα του συνόλου του τραπεζικού τομέα.

Αύριο, Παρασκευή, σύμφωνα με την Εκπρόσωπο Τύπου της ΚΤ, οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στην αξιολόγηση της συμμόρφωσης με τις πρόνοιες του Μνημονίου Συναντίληψης, ενώ θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, με τους συνδέσμους καταναλωτών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς και με δύο από τις διεθνείς τράπεζες που λειτουργούν στην Κύπρο.

Check Also

59χρονος θα ταξίδευε προς Λονδίνο φορτωμένος παράνομα καπνικά…

Ένα πρόσωπο, ηλικίας 59 ετών, συνελήφθη από μέλη του Τελωνείου για το αδίκημα της παράνομης …

Kαταζητούνται 4 πρόσωπα για την επίθεση και ληστεία με πιστόλια και σπαθιά στην Πάφο

Τέσσερα πρόσωπα καταζητεί η Αστυνομία Πάφου για την υπόθεση επίθεσης και ένοπλης ληστείας στην Πάφο, …