ΔΗΚΟ: Εκσυχρονισμός και όχι ξεπούλημα ημικρατικών

Με αφορμή τη συζήτηση από τους εκπροσώπους της τρόικας των προνοιών της δανειακής σύμβασης για τους Ημικρατικούς Οργανισμούς, το ΔΗ.ΚΟ. επαναλαμβάνει ότι οι σχετικοί όροι του μνημονίου δεν εξυπακούν κατ΄ανάγκη ξεπούλημα των Ημικρατικών Οργανισμών.

Κατά συνέπεια, το ΔΗ.ΚΟ. διαφωνεί με όσους θεωρούν την Κυπριακή Δημοκρατία δεσμευμένη να παραδώσει τους Ημικρατικούς Οργανισμούς ως ορεκτικό στο τραπέζι των όποιων ιδιωτικών συμφερόντων.

Βεβαίως, δεν υπερασπιζόμαστε ένα οικονομικό μοντέλο που θέλει το κράτος να διαδραματίζει δεσπόζοντα επιχειρηματικό ρόλο. Το σύστημα της μεικτής οικονομίας που το ΔΗ.ΚΟ. με συνέπεια υποστηρίζει και ακολουθεί θέλει το κράτος να προσφέρει ευκαιρίες και προϋποθέσεις για δημιουργική και επωφελή για τον τόπο και τον λαό επιχειρηματική δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα ως σημαντικού συντελεστή της οικονομικής ανάπτυξης του τόπου.

Ταυτόχρονα οφείλουμε να προστατεύουμε ζωτικής σημασίας θέματα εθνικής ασφάλειας.

Έχουμε την άποψη ότι εκείνο που πρέπει να επιδιωχθεί είναι η εξυγίανση και αναδιάρθρωση και ο εκσυγχρονισμός των Ημικρατικών Οργανισμών και η μερική αποκρατικοποίηση ορισμένων λειτουργιών και δραστηριοτήτων των Ημικρατικών Οργανισμών και όχι η αποξένωση τους από το κράτος.